Legfrissebb hírek

15 év alatt negyvenmillió abroncsot gyártott le a Bridgestone Tatabánya

Rate this post

Évente 6,5 millió abroncsot képes mostanra legyártani a Bridgestone tatabányai üzemének több mint 1300 munkatársa.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt a gyárban a kezdetektől ott dolgozók köszöntésén, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy jó példája a magyar gazdaság sikerének

A 15 évvel ezelőtt indult tatabányai gyár mára nemzetközi cégóriássá nőtte ki magát, és Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkáltatójává vált. Az évforduló alkalmából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt a gyárban a kezdetektől ott dolgozók köszöntésén, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy jó példája a magyar gazdaság sikerének.

Alapításakor 361 dolgozóval kezdte meg a működését a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., 15 év elteltével pedig mára mintegy 1300 főt számlál.

Árbevétele folyamatosan növekszik. A 2016-os 36 milliárd forintról 5 év alatt szinte megduplázta bevételeit, 2021-ben már 76,5 milliárd forintos árbevételt termelt. A gyártósorokon prémium kategóriás nyári, téli és négy évszakos abroncsok készülnek 230-féle méretben. Főképp európai és tengerentúli piacokra, de már jelentős mennyiségben szállítanak közvetlenül a nemzetközi, valamint a hazai autóiparnak is. A gyár 2021-ben is ünnepelhetett, hiszen nyáron kigurult az üzemből a 35 milliomodik legyártott gumiabroncs.

„A digitalizáció és automatizálás terén végzett fejlesztések hozzájárulnak, hogy a magyar gyár továbbra is a cégcsoport egyik legmodernebb üzeme. Örömmel tölt el, hogy ennyi kitartó és elhivatott munkatárssal dolgozhatok együtt nap mint nap, mivel a szakértelmük nélkül a tatabányai üzemünk nem ért volna el ilyen kimagasló eredményeket. A 15 éves jubileum elsősorban az ő munkájuk előtt tiszteleg. Ünnepli a múltat, a jelent és pozitív jövőképet vetít előre minden itt dolgozó és leendő kollégának”

– mondta Topolcsik Melinda a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatójaa jubileumi rendezvényen.

A gyár az elmúlt években számos támogatás keretében fejleszthette létesítményét.

2017-ben Orbán Viktor miniszterelnök részvételével felavattak egy új gyáregységet, amellyel a gyártókapacitás mára évi 6,5 millió abroncsra bővült. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig 2019 szeptemberében egy 9,2 milliárd forintos beruházás keretében egy összesen 180.000 darab gumiabroncs tárolására alkalmas raktárat avatott fel. Ezzel a teljes raktárkapacitás 600.000 db abroncsra nőtt. A COVID időszak alatti versenyképesség-növelő támogatási programmal pedig nagy teljesítményű gumiabroncsok gyártására alkalmas gumiabroncs felépítő gépet szerzett be a vállalat. Ezáltal bővíteni tudta termelési kapacitásait és javította versenyképességét is.

2019-ben a Bridgestone EMIA beruházásának részeként a tatabányai egység is megkezdte okosgyárrá alakulását

A terv, hogy 2023-ra teljesen végbemegy az átalakulás és az abroncsgyártás mellett a félkész termékek gyártását, az energiaellátást, a karbantartást, a gyártáskövetést és a gyártástervezést is teljesen digitalizálja már az üzem. 2030-ra a Bridgestone csoport célul tűzte ki, hogy felére csökkenti szén-dioxid kibocsátását. Emellett 2050-re a teljes anyagfelhasználását fenntartható forrásból szándékozik majd fedezni. Ezt az elvet követve a tatabányai üzem már 2020 márciusa óta megújuló energiaforrásokból fedezi villamosenergia-szükségletének 100 százalékát.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − három =