Legfrissebb hírek

A Bridgestone Potenza Sport megnyerte az Auto Express 2022-es nyári gumiabroncs tesztjét

Rate this post

Az ultranagy teljesítményű gumiabroncs 18 colos méretben, hat rivális termékkel szemben végzett az élen. Ez újabb jelentős diadal, miután 2021-ben megnyerte az Auto Bild sportkocsikra vonatkozó sportgumitesztjét.

A Bridgestone Potenza Sport megnyerte az Auto Express 2022-es nyári gumiabroncs tesztjét

Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője mondta:

A Bridgestone Potenza Sport >>> mind a négy nedves és száraz úton végzett fékezési és kezelhetőségi tesztünkben a legjobb nyári gumiabroncs minősítést nyerte el 2022-ben. Nedves úton biztonságos, és a fékezés során is egyértelmű volt az előnye a versenytársakkal szemben. A sportos élével, amely nagyobb sebességnél is bírja a terhelést, egyértelmű, hogy a legjobbakat is legyőzi.”

A Potenza Sport „legjobb” teljesítményét mind a száraz úton való fékezésben, mind a kanyarodásban és az egyenes vonalú stabilitásában vizsgálta a TÜV SÜD – Európa egyik legelismertebb, független autóipari vizsgálóintézete. (1)

Andrea Manenti, a Bridgestone északi régiójának alelnöke így nyilatkozott:

„Nagyon örülünk, hogy a Bridgestone Potenza Sport elnyerte az Auto Express 2022-es nyári tesztjének díját. A Bridgestone rendkívül büszke a termékre és az elismerésre egyaránt, amely megerősíti a gumiabroncs magas teljesítményét”.

A 17″-től 22″-ig 96 méretben kapható Potenza Sport. A Bridgestone úttörő szellemét és a nagy teljesítményű gumiabroncsok terén szerzett szakértelmét ötvözi a széleskörű piackutatással. A járművezetők a megfelelő irányíthatóság mellett felszabadítsák az autójuk valódi teljesítményét.

A gumiabroncs kezdeti fejlesztése során a Bridgestone olyan terméket akart létrehozni, amely megfelel a járművezetők nagy teljesítményű gumiabroncsokkal szemben támasztott elvárásainak. Ugyanakkor a mindennapi kihívásoknak is. Ezért a Potenza Sport fejlesztésének kezdetekor átfogó piackutatást is végeztek. A Bridgestone Európa-szerte több mint 3800 végfelhasználót kérdezett meg. Ennek alapján egy olyan ultranagy teljesítményű gumiabroncsot terveztek, amely megfelel a járművezetők igényeinek és elvárásainak az irányíthatóság és a magabiztosság tekintetében.

A Potenza Sport kiemelkedő teljesítményének elérésére a Bridgestone számos új technológiát alkalmazott a futófelület mintázatában, a keverékben és a konstrukcióban

Az abroncs futófelületének kialakítása számos új, élvonalbeli jellemzőt alkalmaz. Beleértve az innovatív 3D lamellákat, amelyek előnyösek a fékezés és a kopásállóság szempontjából. A keverék pedig az innovatív keverési technológiával kombinált, optimalizált formulának köszönhetően javítja a nedves és száraz úton nyújtott teljesítményt.

A Bridgestone új hibrid koronaerősítést is alkalmaz, hogy maximalizálja a gumiabroncs stabilitását nagy sebességnél. A stabilitási teljesítmény és a kormányzási reakció növelése érdekében egy új, sportos karkaszt is alkalmaznak, miközben optimalizálják a gördülési ellenállást.

A Potenza Sport tervezésének és létrehozásának alapját a Bridgestone saját fejlesztésű, időtakarékos és környezetbarát virtuális abroncsfejlesztési technológiája képezi

A technológia lehetővé teszi a Bridgestone számára, hogy a fejlesztési szakaszban nagyon pontosan megjósolja egy gumiabroncs teljesítményét anélkül, hogy fizikailag legyártaná és tesztelné azt. Ez a folyamat nem csak környezetvédelmi előnyökkel jár. A fejlesztési folyamat hosszát is csökkenti és lerövidíti a projekt piacra kerülésének idejét.

A Bridgestone Potenza Sport és az abroncstechnológia egésze összhangban van a Bridgestone E8 >>> kötelezettség vállalásával. A vezetés irányításának tengelyeként szolgál, miközben elnyeri a jövő generációinak bizalmát. Átfogó, globális vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azokat az értékeket, amelyeket a vállalat a társadalom, a vásárlók és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.

A Potenza Sport igazodik az „érzelemhez”: elkötelezett a lelkesedés felkeltése és az öröm terjesztése iránt a mobilitás világában.

[1] A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2020 július-szeptemberében a Bridgestone EUPG (Olaszország) létesítményeiben a 245/40 R18 méretű gumiabronccsal végzett száraz és nedves tesztek az Audi S4 3.0 TFSI-vel. Potenza Sport gumiabroncsot összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Continental PremiumContact6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. Melléklet jelentés száma: [713190691-PS].Egyenes vonalú stabilitás: Bridgestone Potenza Sport (9,33), Continental Premium Contact 6 (9,00), Michelin Pilot Sport 4(8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,67), Pirelli P Zero PZ4 (8,56).Kanyarstabilitás: Bridgestone Potenza Sport (9,21), Continental Premium Contact 6 (8,13), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,33), Pirelli P Zero PZ4 (8,58) .Száraz fékút (100 km/h-tól 0 km/h-ig), méterben: Bridgestone Potenza Sport (33,4), Continental Premium Contact 6 (35,4), Michelin Pilot Sport 4 (34,5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35,9), Pirelli P Zero PZ4 (34,8). Nedves kanyarodás – Oldalsó nedves tapadás (oldalirányú gyorsulás) méter/másodpercben: Bridgestone Potenza Sport (7,06), Continental Premium Contact 6 (6,42), Michelin Pilot Sport 4 (6,45), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (6,63), Pirelli P Zero PZ4 (7,03). Nedves kezelhetőség (szubjektív értékelés és átlagsebesség) átlagértékelés és km/h-ban: Bridgestone Potenza Sport (9,19; 90,87), Continental Premium Contact 6 (7,97; 87,32), Michelin Pilot Sport 4 (8,28; 87,84), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,25; 88,05), Pirelli P Zero PZ4 (8,72; 89,12).


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Nemzetközi nőnap a Bridgestone gyárban

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 18 =