A gyöngyöshalászi Apollo gumigyárba, elindult a technikusok képzése

Rate this post

Apollo_gumigyar képzés 2

Az Apollo Tyres elindítja a 70 frissen végzett technikus képzését, akikkel az év elején kötött ösztöndíjszerződést. Ők kezdik meg Gyöngyösön az elméleti gumigyártással kapcsolatos képzést, amelyet ősszel az Apollo Tyres indiai gyárába, valamint a hollandiai gyárában eltöltött 10 hetes gyakorlat követ majd.

Különleges képzésben vesznek részt a nyáron az Apollo Tyres magyar gumigyárának üzemének első technikus munkatársai, amelynek végén Gumiabroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el a gyöngyöshalászi gumigyár első gépeit. Az Apollo munkatársai Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében kezdhetik majd meg pályafutásukat.

A képzéssel kapcsolatban Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary HR igazgatója megjegyezte: „Számos középiskolát kerestünk fel Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében, és többkörös felvételi folyamat után választottuk ki a végzős diákokat. Idén nyáron Gyöngyösön folyik majd a képzés, ahol az első technikusaink az elméleti felkészítés mellett angol nyelvoktatást és teljes ellátást is kapnak, majd októbertől a chennai és enschedei gumigyárainkban szerezhetik meg a piacon ma igen értékes gyakorlati tudásukat.”

Megnyitása után a gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab tehergépjármű-gumiabroncsot fog előállítani. A cég idén szeptemberben további 100 érettségizett,műszaki beállítottságú munkatársat vesz majd fel, továbbá folyamatosan várja villamos-, gépész-, mechatronikai és anyagmérnök végzettségű szakemberek jelentkezését.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Ezt olvasta már?

A koreai központú Hankook 365 napos kiterjesztett garanciát vállal új teherabroncsaira, ezzel segítve a fuvarozókat

Egyéves kiterjesztett garanciával segíti a Hankook a fuvarozókat

A koreai központú Hankook gumiabroncsgyártó 365 napos kiterjesztett garanciát vállal új teherabroncsaira, ezzel segítve a fuvarozókat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 + tizenegy =