A gyöngyöshalászi Apollo gumigyárba, elindult a technikusok képzése

Rate this post

Az Apollo Tyres elindítja a 70 frissen végzett technikus képzését, akikkel az év elején kötött ösztöndíjszerződést.

Az Apollo Tyres elindítja a 70 frissen végzett technikus képzését, akikkel az év elején kötött ösztöndíjszerződést.

Ők kezdik meg Gyöngyösön az elméleti gumigyártással kapcsolatos képzést, amelyet ősszel az Apollo Tyres indiai gyárába, valamint a hollandiai gyárában eltöltött 10 hetes gyakorlat követ majd.

Különleges képzésben vesznek részt a nyáron az Apollo Tyres magyar gumigyárának üzemének első technikus munkatársai, amelynek végén Gumiabroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el a gyöngyöshalászi gumigyár első gépeit. Az Apollo munkatársai Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében kezdhetik majd meg pályafutásukat.

A képzéssel kapcsolatban Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary HR igazgatója megjegyezte:

„Számos középiskolát kerestünk fel Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében, és többkörös felvételi folyamat után választottuk ki a végzős diákokat. Idén nyáron Gyöngyösön folyik majd a képzés, ahol az első technikusaink az elméleti felkészítés mellett angol nyelvoktatást és teljes ellátást is kapnak, majd októbertől a chennai és enschedei gumigyárainkban szerezhetik meg a piacon ma igen értékes gyakorlati tudásukat.”

Megnyitása után a gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab tehergépjármű-gumiabroncsot fog előállítani. A cég idén szeptemberben további 100 érettségizett, műszaki beállítottságú munkatársat vesz majd fel. Továbbá folyamatosan várja villamos-, gépész-, mechatronikai és anyagmérnök végzettségű szakemberek jelentkezését.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója >>> és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + hat =