A Hankook gumiabroncs gyár pénzügyi eredményi 2015 Q2-re

Rate this post

A Hankook gumiabroncs gyártó világszintű árbevétele 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW), üzemi nyeresége pedig 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) volt 2015 második negyedévében.

A világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook idén ünnepli alapításának 80. évfordulóját.

A Hankook gumiabroncs gyártó bejelentette pénzügyi eredményeit 2015 második negyedévére. A vállalat világszinten 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW) konszolidált árbevételt ért el. És 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) üzemi nyereséget jelentett.

A világszintű gumiabroncspiacon egyre erősödő verseny által okozott árcsökkenés, a kínai és koreai piacok lassú növekedése, illetve az árfolyam ingadozás tekinthetők a vállalat világszintű árbevételét és üzemi nyereségét csökkentő fő tényezőknek 2015 második negyedévében. A tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

Ugyanakkor az említett kedvezőtlen körülmények ellenére az értékesítési mennyiségek az európai és észak-amerikai piacon 12-14%-kal növekedtek 2014 második negyedévéhez viszonyítva. Ez a tekintélyes növekedés várhatóan tovább folytatódik egy ideig. További bővülést fog eredményezni a Hankook gumiabroncs gyártó értékesítéseiben ezeken a piacokon. Mindemellett a Hankook gumiabroncs gyártó egyenletes növekedést ért el az ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok >>> (UHP) szegmensében. 3,5%-kal emelkedett az értékesített mennyiség az előző évvel összehasonlítva. Az UHP abroncsok tették ki a vállalat összes értékesítésének mintegy 34%-át a személygépkocsi piacon a második negyedévben. Egyben ez alapozta meg a Hankook gumiabroncs gyártó fenntartható növekedését az értékesítés terén.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük