A Hankook gumiabroncsgyár pénzügyi eredményi 2015 Q2-re

Rate this post

A Hankook gumiabroncs gyártó világszintű árbevétele 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW), üzemi nyeresége pedig 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) volt 2015 második negyedévében.

A Hankook gumiabroncs gyártó bejelentette pénzügyi eredményeit 2015 második negyedévére. A vállalat világszinten 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW) konszolidált árbevételt és 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) üzemi nyereséget jelentett.

A világszintű gumiabroncspiacon egyre erősödő verseny által okozott árcsökkenés, a kínai és koreai piacok lassú növekedése, illetve az árfolyam ingadozás tekinthetők a vállalat világszintű árbevételét és üzemi nyereségét csökkentő fő tényezőknek 2015 második negyedévében, a tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

Ugyanakkor az említett kedvezőtlen körülmények ellenére az értékesítési mennyiségek az európai és észak-amerikai piacon 12-14%-kal növekedtek 2014 második negyedévéhez viszonyítva. Ez a tekintélyes növekedés várhatóan tovább folytatódik egy ideig, és további bővülést fog eredményezni a Hankook gumiabroncs gyártó értékesítéseiben ezeken a piacokon. Mindemellett a Hankook gumiabroncs gyártó egyenletes növekedést ért el az ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok (UHP) szegmensében, 3,5%-kal emelkedett az értékesített mennyiség az előző évvel összehasonlítva. Az UHP abroncsok tették ki a vállalat összes értékesítésének mintegy 34%-át a személygépkocsi piacon a második negyedévben, egyben ez alapozta meg a Hankook gumiabroncs gyártó fenntartható növekedését az értékesítés terén.

Ezt olvasta már?

A Bridgestone egyedi Potenza Sport abroncsokat fejleszt a Maserati új Grecale D-UV modelljére

A Bridgestone egyedi abroncsokat fejleszt a Maserati új Grecale D-UV-re

A Bridgestone-t választották a Maserati Grecale gumiabroncs-partnerének, amely zászlóshajó Potenza Sport abroncsokat biztosít az olasz vállalat legújabb D-szegmensű járművéhez (D-UV).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 − tizenegy =