A Hankook gumiabroncs gyár pénzügyi eredményi 2015 Q2-re

Rate this post

A Hankook gumiabroncs gyártó világszintű árbevétele 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW), üzemi nyeresége pedig 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) volt 2015 második negyedévében.

A világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook idén ünnepli alapításának 80. évfordulóját.

A Hankook gumiabroncs gyártó bejelentette pénzügyi eredményeit 2015 második negyedévére. A vállalat világszinten 1,33 milliárd euró (1620 milliárd KRW) konszolidált árbevételt ért el. És 165,7 millió euró (201,1 milliárd KRW) üzemi nyereséget jelentett.

A világszintű gumiabroncspiacon egyre erősödő verseny által okozott árcsökkenés, a kínai és koreai piacok lassú növekedése, illetve az árfolyam ingadozás tekinthetők a vállalat világszintű árbevételét és üzemi nyereségét csökkentő fő tényezőknek 2015 második negyedévében. A tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva.

Ugyanakkor az említett kedvezőtlen körülmények ellenére az értékesítési mennyiségek az európai és észak-amerikai piacon 12-14%-kal növekedtek 2014 második negyedévéhez viszonyítva. Ez a tekintélyes növekedés várhatóan tovább folytatódik egy ideig. További bővülést fog eredményezni a Hankook gumiabroncs gyártó értékesítéseiben ezeken a piacokon. Mindemellett a Hankook gumiabroncs gyártó egyenletes növekedést ért el az ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok >>> (UHP) szegmensében. 3,5%-kal emelkedett az értékesített mennyiség az előző évvel összehasonlítva. Az UHP abroncsok tették ki a vállalat összes értékesítésének mintegy 34%-át a személygépkocsi piacon a második negyedévben. Egyben ez alapozta meg a Hankook gumiabroncs gyártó fenntartható növekedését az értékesítés terén.

Ezt olvasta már?

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar labdarúgó válogatottnak

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyárban

A Bridgestone gumiabroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar labdarúgó válogatott sikerét: „Hajrá, magyarok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =