Legfrissebb hírek

Hankook SmartWork AM09

Rate this post

Nagy gumiabroncs teljesítmény minden tengelyhelyzetben, közúton és terepen egyaránt – Hankook SmartWork AM09

Nagy gumiabroncs teljesítmény minden tengelyhelyzetben, közúton és terepen egyaránt - Hankook SmartWork AM09

A Hankook gumiabroncsgyártó új SmartWork AM09 elnevezésű gumiabroncsot vezet be kereskedelmi célú járművek számára, közúti és terepen való használatra

A sikeres AM06 abroncs utódmodellje minden tengelyhelyzetben használható. A nagyobb vonóerő-átvitel és az optimalizált fékteljesítmény megfelelő tapadást biztosít bármely útfelületen. Ennek biztosításához szélesebb cikkcakkos mintaárkokat alakítottak ki a gumiabroncs futófelületi mintázatban. A lépcsőzetes elrendezésű mintablokkok éleinek köszönhetően rövidebb a féktávolság és nagyobb a vonóerő-átvitel terepen. A SmartWork AM09 M+S jelöléssel jelenleg 315/80R22,5 méretben kapható, de 2015 harmadik negyedévében további méretek is elérhetőek lesznek.

A gumiabroncsgyártó Hankook az AM09 modellel bővíti kereskedelmi járművek számára gyártott abroncsválasztékát. Egy sokoldalú, minden tengelyhelyzetben felszerelhető gumiabroncs, megnövelt ellenálló képességgel a szilánkokkal, bevágódásokkal és a futófelület szakadásával szemben. A megerősített öntisztító funkciónak és a rendkívül robosztus kialakítású köpenynek köszönhetően a népszerű AM06 többcélú közúti és terep alkalmazásra fejlesztett utódját nagyobb biztonság, ellenálló képesség és gazdaságosság jellemzi. Az M+S jelölésnek köszönhetően az új modellt egész évben lehet használni zord körülmények között is.

Az AM09 futófelülete 10%-kal szélesebb az előző modellénél

Nagy vonóerő-átvitel és optimalizált fékteljesítmény terepen és közúton egyaránt. Az ebből adódóan szélesebb tapadófelület az útfelületen nem csak egyenletes terheléselosztást tesz lehetővé. Ez segít a deformálódások megelőzésében, hanem a vonóerő-átvitel és a fékteljesítmény terén is jótékony a hatása. Ugyanakkor a futófelületi mintázat optimalizált kezelhetőséget és teljesítményt biztosít. A négy extra széles mintaárok a cikkcakkos kialakítással jobb sár- ás vízkiszorítást tesz lehetővé. Emellett az egyes mintázati elemek speciális bemélyedései különlegesen jó tapadást biztosítanak az új, intelligens Hankook abroncs számára. A gumiabroncs kezelhetősége is kiemelkedő, mind száraz, mind pedig vizes útfelületen különlegesen nagy futásteljesítményt és vonóerő-átvitelt nyújt.

Ezen felül az AM09 zárt vállrészi kialakítása a futófelületi mintázattal kiegészítve hatékonyan növeli a gumiabroncs menetstabilitását

Az abroncs széles érintkezési felületének köszönhetően egyenletesebb és kisebb mértékű a futófelület kopása. A merev szerkezetnek köszönhetően a vállrész kialakítása jobban ellenáll az oldalirányú nyomással szemben, és véd a mintaelem-élek sérülésével szemben. A futófelületi mintaárkok alján elhelyezett további gumitüskék javítják az abroncs öntiszító képességét, ami szintén kedvezően befolyásolja az abroncs jellemzőit és tartósságát.

Nagyobb futásteljesítmény és hatékonyabb üzemanyag-felhasználás nagy igénybevétel mellett is. Az innovatív keverési módszer, az IMS (Innovative Mixing System / innovatív keverési rendszer) a koromrészecskék és a gumimolekulák rendkívül egyenletes eloszlását biztosítja a keverékben. Mindez az alacsonyabb hőmérséklet melletti hosszabb keverési időkkel kombinálva a koromrészecskék és a gumimolekulák közötti kötési arány jelentős növekedését teszi lehetővé. Az AM09 speciális futófelületi mintázatával együtt kisebb hőfejlődés érhető el menet közben, aminek kedvező a hatása a gördülési ellenállásra, és ezáltal az üzemanyag-fogyasztásra is.

Tartósság és jobb újrafutózhatósági jellemzők: Az SCCT technológiája (Stiffness Control Contour Theory – szabályozott merevségű kontúr elmélet) lehetővé teszi a gumiabroncs nyomásának rendkívül egyenletes eloszlását akár nagy terhelés mellett is. Minimálisra csökkenti a szövetvázat érő deformációs erőhatást. Ez nem pusztán a gumiabroncs hosszú élettartamára van kedvező hatással, hanem a kanyarvételi és fékezési jellemzőkre, illetve az AM09 újrafutózhatóságára is.

Az AM09 a kialakításának és technológiai jellemzőinek köszönhetően összességében egy rendkívül sokoldalú abroncs. Minden tengelyhelyzethez, mely egész évben kiválóan teljesít a hatékonyság, a biztonság és megbízhatóság tekintetében. Az új AM09 a SmartWork termékcsoporthoz tartozik, amelyet nemrégiben egészítettek ki a hajtott tengelyhez megfelelő, DM09 abronccsal.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − négy =