25 ÉVES A MARSO

3/5 - (1 vote)

marso25_fekvo 660

A MARSO idén október 25.-én ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A negyed évszázados születésnapját megünnepelte a munkatársai, MARSO Partnerei és beszállítói körében is. Ennek kapcsán, a piacvezető gumiabroncs vállalkozás ügyvezető igazgatójával, Somlai Sándorral készítettünk riportot.

Képek a rendezvényekről >>>

Hogyan jött létre a MARSO?
25 évvel ezelőtt néhányan, akkor a Taurus nyíregyházi gyárában dolgozó fiatalemberként gondoltunk egy nagyot és magán vállalkozást indítottunk, hogy gumiabroncs kereskedelemmel foglalkozzunk. Erre az adott jó lehetőséget, hogy 1990-ben a gumiabroncsok kizárólagos importőri joga megszűnt és liberalizálódott a külkereskedelem. A generál importőr monopolhelyzetének megszűnésével az import gumiabroncs termékekből ellátási zavarok és áruhiány is keletkezett. Mivel a Taurus gyár nem volt vevő arra az ötletünkre, hogyan oldjuk meg a piacon keletkező űr betöltését, saját kezünkbe vettük az irányítást és létrehoztuk a MARSO-t.

marso-IMG_3688

Kezdetben csak a Szovjetunióban gyártott mezőgazdasági abroncsokat importáltuk, majd később a 20”- os tehergumikat is, amelyekből időnként óriási hiány alakult ki a piacon. A személyabroncsokat csak a működésünk 2. évében kezdtük el forgalmazni, ebből is csak 2 márka volt jelen akkor még a kínálatunkban: Nokian és Barum.

A kezdeti alaptőkét – ami 1990-ben még csak 1 Millió Ft volt, az eltelt 25 évben több mint 6000-szeresére növeltük és ezzel, valamint az értékesítési volumenekkel, piacrészesedéssel, a foglalkoztatottak létszámával a MARSO ma Magyarország piacvezető cégévé vált.

A tevékenységünket néhány éve az ország határain túlra is kiterjesztettük, Romániában és Szerbiában működik leányvállalatunk.

Képek a rendezvényekről >>>

Mit jelent ma a MARSO a gumiabroncs piacon?
•    Piacvezető Magyarországon, 25% piacrész személy – és teher abroncsban és kb. 50% piacrész mezőgazdasági abroncsban
•    15 saját és 9 franchise MARSOPONT szerviz Magyarországon
•    11 szerviz Romániában
•    Több mint 350 alkalmazott a 3 országban
•    Közel 1 millió darab teher – és személyabroncs eladás a 3 országban
•    23 Mrd Ft árbevétel

Mi a titkunk?
Az üzletpolitikánknak kezdetektől fontos része volt a partnereinkkel való – legyen az munkatársunk, vásárlónk vagy beszállítónk – korrekt, kiszámítható, kölcsönösen előnyös és hosszú távú együttműködés. Úgy is fogalmazhatnám, számunkra mindig is fontosak voltak az emberi kapcsolatok.

Legtöbb kollégánk már több mint 5-10, de akár 20 éve dolgozik velünk együtt, hogy kitűzött céljainkat elérjük, valamint vásárlóinkat elégedetté tegyük.

Jó néhány viszonteladó partnerünkkel az üzleti kapcsolaton túl mutató barátságok alakultak ki. Így nem ritkák a MARSO-s rendezvényeken kívüli közös programok, kirándulások. Ha a beszállítói kapcsolatainkra gondolok, kellemes érzéssel tölt el a gumiabroncs gyártók felénk irányuló bizalma, illetve büszkék vagyunk, hogy olyan európai márkák kizárólagos forgalmazói lehetünk Magyarországon vagy akár mind három országban, melyek ismertséget és népszerűséget tudhatnak magukénak a gumiabroncs piacon.

Igyekszünk méltóak lenni a megszerzett piaci pozíciónkhoz, és tetteinkben irányt és példát mutatni a piac szereplőinek.

Ezúton szeretnék minden velünk kapcsolatban álló partnerünknek – munkatársunknak, viszonteladónknak, beszállítónknak – köszönetet mondani a sok éve tartó együttműködésért és bízom benne, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.

Képek a rendezvényekről >>>

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük