Magyar gumiabroncsokat szerelnek gyárilag az új Audi A4-re

Rate this post

Magyar gumi az Audi A4 Avant 3.0 TDI quattro

Az Audi a Hankook gumiabroncsait választotta az Audi A4 és Audi A4 Avant új generációjának eredeti gyári felszereléseként. Az új Audi A4 modelleket gyárilag a vállalat csúcstermékével, a Ventus S1 evo²-val szerelik 17, 18 és 19 collos méretekben. A Hankook világszínvonlú, magyarországi gyárában előállított gumiabroncsokat rendkívül alacsony gördülési ellenállás jellemzi, anélkül, hogy ez a teljesítmény és a biztonság rovására menne.

A Hankook eredeti gyári felszerelésként szállít gumiabroncsokat az Audi A4 és A4 Avant modellekhez azok piaci bevezetésétől kezdve. A prémium autógyártó legnagyobb számban értékesített modellcsaládját a nagy teljesítményű Hankook Ventus S1 evo² abronccsal szerelik fel 225/50R17Y méretben, részben extra nagy teherbírású (XL) kivitelben, illetve 245/40R18Y (XL) és 245/35R19Y (XL) méretekben is.

– Az Audi A4 generáció összes újonnan fejlesztett technológiája különösen a menetellenállás csökkentésére, valamint ezzel összefüggésben a CO2 kibocsátás korlátozására összpontosít – mondta Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai igazgatója. – Csúcsminőségű abroncsunkat, a Ventus S1 evo²-t hasonló szempontok szerint fejlesztettük ki a legújabb innovatív technológiák alkalmazásával, annak érdekében, hogy ezek a magas követelmények fenntarthatóan teljesüljenek. Miután az Audi TT és TTS modellek is a mi abroncsainkat kapták, nagyon örülünk annak, hogy most az új A4-es családot is mi láthatjuk el első gyári felszerelésű abroncsokkal.

A hazánkban előállított Hankook Ventus S1 evo² gumiabroncsok a legszélsőségesebb körülmények között is optimális teljesítményt nyújtanak a pontos kezelhetőség, kiváló fékteljesítmény és magasszintű iránytartási stabilitás tekintetében. A nagy feszítőszilárdságú, ugyanakkor rendkívül könnyű acélszál, amelyet a Hankook versenyabroncsokhoz is használnak a DTM-ben, a Ventus S1 evo² abronccsal rendkívül dinamikus vezetést tesz lehetővé állandósult nehéz körülmények között is. A Ventus S1 evo² kifejlesztésénél az egyre fontosabb környezeti szempontokat is figyelembe vették, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a gördülési ellenállás és a gördülési zaj.

– Egy alacsony fogyasztású gumiabroncs kifejlesztése volt a célunk, alacsony gördülési ellenállással, anélkül, hogy ez a teljesítmény rovására menne, különösen a biztonsággal kapcsolatos területeken, mint a száraz és nedves útfelületen nyújtott fékteljesítmény, illetve a kezelhetőség vizes úton – jelentette ki Klaus Krause, az Európai Műszaki Központ (ETC) vezetője, aki a Hankook fejlesztéseit koordinálja az Audi AG járművei számára. – A Ventus S1 evo² abronccsal olyan gumiabroncsot készítettünk, amely sikeresen kombinálja a dinamikát a kényelemmel, illetve a nedves úton nyújtott tapadást és gördülési ellenállást, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassuk ügyfeleink igényeit. A Ventus S1 evo² is tökéletes példája Kontrol technológia elnevezésű filozófiánk gyakorlati megvalósításának a fejlesztési folyamatban.

Jelenleg 50 mérnök és technikus dolgozik a Hankook európai fejlesztési központjában Hannoverben, testreszabott gumiabroncs-megoldások fejlesztésén az európai gépjárműgyártók számára. Az Audi abroncsait is itt fejlesztették és tesztelték. Az új Audi A4 és A4 Avant modellek abroncsait a világ egyik legkorszerűbb, csúcstechnológiás gyárában, a magyarországi Hankook üzemben állítják elő, ahol az európai piacra, személyautók és SUV-ok számára készítenek abroncsokat.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük