Dunlop RoadSmart III abroncsot 31 hónapig tesztelték

Rate this post

Dunlop RoadsmartIII_Packshot_gumi_piac_magazin

Bevezetés előtt 1,2 millió kilométeren 31 hónapig tesztelték a januártól kapható Dunlop RoadSmart III abroncsot

– A cél egy európai utakra és motorosokra optimalizált abroncs kifejlesztése
– Radikális, innovatív mintázatú futófelület
– Az európai RoadSmart III 2016 januárjától lesz kapható

A Dunlop Europe, a nagy teljesítményű motorkerékpár-abroncsok egyik vezető gyártója elkészült legújabb Sport Touring abroncsa, a RoadSmart III kifejlesztésével és tesztelésével.

Az új típust ugyanott gyártják, mint a 2015-ös Isle of Man TT verseny győztes abroncsait, aDunlop európai Innovációs Központjában. Az új RoadSmart III abroncsot a Dunlop Europe történetének legintenzívebb és legszigorúbb tesztprogramjának vetették alá – de immár készen áll a gyártásra.

A RoadSmart III tervezése során a legfontosabb szempontok az európai motorosok és utak által támasztott követelmények voltak. A Dunlop Europe számára fontos volt, hogy az abroncs valóban nagy teljesítményű legyen, ezért mérnökeik 31 hónapos fejlesztési és teszt programnak vetették alá a terméket. Szinte hihetetlen, de az értékelés során azabroncs összesen 1,2 millió kilométert futott!

A tesztprogram méreteit Andy Marfleet, a Dunlop Europe Moto marketing igazgatója mutatja be: „Célunk az volt, hogy az európai utakon közlekedő motorosoknak egy saját kategóriájában kimagasló minőségű abroncsot biztosítsunk. Ehhez több mint 200 különböző futókeveréket és abroncs-szerkezetet próbáltunk ki. 31 hónapos intenzív tesztprogramunk az új anyagokra és futófelületet érintő megoldásokra, illetve a keverékek továbbfejlesztésére koncentrált, hogy végül megszülethessen az abroncs végső kialakítása.”

A futófelületre első ízben került olyan különleges Dunlop Europe Moto mintázat, melyet a Dunlop Europe Advanced Design Stúdiótervezett. Az abroncs futókeveréke kopásálló, és a márka történetében először alkalmazza az egyedülálló iGT (Interconnecting Groove Tread, összekapcsolódó mintaárkok) technológiát.

„A RoadSmart III nem csak egyszerűen másképp néz ki, hanem tényleg más. Az iGT technológiát a nedvestapadás fokozása érdekében fejlesztettük ki, mert az európai utakon, főleg a kontinens északi felében ez különösen fontos tulajdonságnak számít. A futófelület újszerű kialakítása a tartósságot, sőt, a kopásállóságot is javítja az abroncs egész életciklusa során. Ezek a technológiák hozzájárulnak célkitűzéseink megvalósításához, azaz hogy olyan abroncsokat kínálhassunk vevőinknek, melyek térben és időben egyaránt tovább bírják. Az új típus gyártását jóváhagyták, a további műszaki részletek 2016 elején várhatók” – tette hozzá Andy.

A Dunlop Europe RoadSmart III abroncsa 2016 januárjában kerül piacra. 18 méretben és kialakításban lesz kapható, a nagy teljesítményű GT motoroktól a közepes méretű ikermotoros modellek legújabb generációjáig.

Ezt olvasta már?

FALKEN e. ZIEX – új gumiabroncs az elektromos járművekhez, felgyorsítják az elektromos járművek abroncsainak fejlesztését.

FALKEN e. ZIEX

FALKEN „e. ZIEX” – új gumiabroncs az elektromos járművekhez, felgyorsítják az elektromos járművek abroncsainak fejlesztését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük