A Hankook Tire 6,4 %-os értékesítési növekedést ért el

Rate this post

A Hankook Tire 6,4 %-os értékesítési növekedést ért el az UHP szegmensben 2015 utolsó negyedévében

Hankook GumiPiac Magazin11

A Hankook Tire 1,273 milliárd euró (1610 milliárd KRW) árbevételt és 187,9 millió euró (283,3 milliárd KRW) üzemi eredményt jelentett be 2015 negyedik negyedévére. A Hankook ultra-nagyteljesítményű (UHP) szegmensében az értékesítések 6,4%-kal növekedtek, ami a vállalat teljes bevételének 33%-át teszi ki.

A Hankook Tire bejelentette pénzügyi eredményét 2015 negyedik negyedévére. A vállalat jelentése szerint a globális konszolidált negyedéves árbevétel 1,273 milliárd euró (1610 milliárd KRW) és az üzemi eredmény 187,9 millió euró (238,3 milliárd KRW) volt.

A gyengélkedő világgazdasági helyzet ellenére a Hankook Tire az előző év azonos időszakával egyező mértékű általános árbevételt és üzemi eredményt ért el. A vállalat értékesítése 6,4%-kal növekedett az ultra-nagy teljesítményű (UHP) szegmensben az előző év ugyanezen időszakával összehasonlítva. Az UHP gumiabroncs szegmens a vállalat teljes bevételének 33%-át hozta.

A Hankook Tire teljes bevételének növekedéséhez legnagyobb mértékben az észak-amerikai eladások (20%), illetve az UHP gumiabroncs szegmens járult hozzá – ez utóbbi 29%-os növekedést mutatott az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva. A cég UHP gumiabroncsainak értékesítése Észak-Amerikában a teljes bevétel 33,3%-át tette ki. Ezzel a folyamatos növekedéssel a Hankook Tire a várakozások szerint tovább erősíti versenyképességét az UHP gumiabroncs szegmensben, amely fontos nyereségforrás, és egyben a technológiai fejlesztés jelentős területe is.

A vállalat a jövőben tovább erősíti jelenlétét Észak-Amerikában és Európában, továbbra is az UHP és SUV gumiabroncs szegmens bővítésére összepontosít, valamint bővíti első gyári felszerelésű prémium abroncsainak termékportfólióját.

Ezt olvasta már?

FALKEN e. ZIEX – új gumiabroncs az elektromos járművekhez, felgyorsítják az elektromos járművek abroncsainak fejlesztését.

FALKEN e. ZIEX

FALKEN „e. ZIEX” – új gumiabroncs az elektromos járművekhez, felgyorsítják az elektromos járművek abroncsainak fejlesztését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük