A Continental fejleszti radiál mezőgazdaságiabroncs-gyártását

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Continental egy új, 125 munkahelyet teremtő befektetés keretében növeli meg a portugáliai Lousadóban található gyárának termelési kapacitását

A Continental egy új, 125 munkahelyet teremtő befektetés keretében növeli meg a portugáliai Lousadóban található gyárának termelési kapacitását

• A Continental bővíti a portugáliai Lousadóban található mezőgazdaságiabroncs-gyárának kapacitását
• A befektetés 125 új munkahelyet teremt a következő években
• A vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezik
• Az új mezőgazdasági abroncsok 2017-től jelennek meg a piacon

A gumiabroncs gyártó több mint 60 millió eurót fektet be mezőgazdaságiabroncs-üzletágába.

„Ezzel a befektetéssel egyértelmű jelét adjuk annak, hogy a gyártó újra jelen kíván lenni a mezőgazdasági gumiabroncsok piacán, méghozzá első számú prémium márkánkkal. Lousado egy remek gyártási helyszín motivált és tapasztalt munkatársakkal, akik egy világszínvonalú üzemben dolgozva csúcsminőségű radiál abroncsokat gyártanak a mezőgazdasági szegmens számára”

– jegyezte meg Sőregi Gábor, a magyarországi tehergépkocsi-gumiabroncs üzletág vezetője.

Növekvő kereslet

A professzionális mezőgazdasági tevékenység hatalmas változásokon ment át az elmúlt években.

„A Föld gyarapodó népessége és ebből adódóan a mezőgazdasági növények iránti folyamatosan növekvő kereslet miatt szaporodnak a hatalmas méretű mezőgazdasági üzemek, ezzel párhuzamosan pedig egyre nő a hatékony mezőgazdasági gumiabroncsok iránti kereslet is. És éppen ez az, amiben mi prémium gyártóként hatalmas tapasztalattal rendelkezünk”

– tette hozzá Thorsten Bublitz, a mezőgazdaságiabroncs-üzletág vezetője.

A Continental a mezőgazdasági vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezi. A legnagyobb mezőgazdasági gépgyártókkal együttműködve fejlesztett portfólió radiál és diagonál abroncsokat egyaránt magába foglal majd, összesen 150 különféle méretet tartalmazó kínálattal.

2017-ben induló gyártás

A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok gyártása a tervek szerint 2017-ben indul Lousadóban. A cég jelenleg is gyárt diagonál mezőgazdasági abroncsokat a dél-afrikai Port Elizabeth-ben és a malajziai Petaling Jayában található üzemeiben. A Continental mezőgazdasági abroncsok 2017-es piaci megjelenése a Continental és a Mitas között 2004-ben létrejött licensz megállapodás végét jelenti. A kartellellenes hatóságok nemrégiben meghozott, a Mitas felvásárlására vonatkozó döntése következtében az eredeti szerződésben szereplő 2019-es dátumnál korábban kapja vissza a névhasználati jogokat, így piacra dobhatja saját mezőgazdaságiabroncs-kínálatát a Continental prémiummárka égisze alatt.

Nem csak gumiabroncs

„A Continental az abroncsok mellett egyéb alkatrészeket és rendszereket is gyárt mezőgazdasági gépekhez és a mezőgazdasági üzemek számára. A kínálatban szerepelnek komplett műszeregységek és kamerarendszerek, érzékelők, gumiszalagok és teljes futószalag technológia, valamint kipufogógáz-tisztító berendezések is”

– tette hozzá Sőregi Gábor.

Ezzel a sokoldalú kínálattal a egyedülállóan átfogó megoldásokat tud ajánlani a nagyobb hatékonyságra, környezetbarát működésre és természeti értékeink megóvására törekvő mezőgazdasági vállalatoknak.

A mezőgazdaságiabroncs-gyártás bővítését célzó befektetésre a Continental Vision 2025 programjának keretében kerül sor. A 2011-ben meghirdetett program az abroncsdivízió számára a stratégiai tervezés tökéletesítését és a technológiai innivációk rendszerszintű bevezetését helyezi a középpontba.

A program részeként került sor például az AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer), a Continental egyedülálló automatizált gumiabroncs tesztpályájának fejlesztésére 2012-ben, a tehergépjármű abroncsok újrafutózására és gumi újrahasznosításra létesített ContiLifeCycle üzem megvalósulására Hannover-Stöckenben 2013-ban, vagy a korbachi High Performance Technology Center létrejöttére 2014-ben.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =