A Continental fejleszti radiál mezőgazdaságiabroncs-gyártását

Rate this post

Continental_gumi_Off-Highway 660

• A Continental bővíti a portugáliai Lousadóban található mezőgazdaságiabroncs-gyárának kapacitását
• A befektetés 125 új munkahelyet teremt a következő években
• A mezőgazdasági vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezik
• Az új mezőgazdasági abroncsok 2017-től jelennek meg a piacon

A gumiabroncs gyártó több mint 60 millió eurót fektet be mezőgazdaságiabroncs-üzletágába. A világ vezető technológiai vállalatai közé tartozó gumiabroncsgyártó egy új, 125 munkahelyet teremtő befektetés keretében növeli meg a portugáliai Lousadóban található gyárának termelési kapacitását, valamint újra bevezeti a piacra a Continental márkájú mezőgazdasági abroncsokat.

„Ezzel a befektetéssel egyértelmű jelét adjuk annak, hogy a gyártó újra jelen kíván lenni a mezőgazdasági gumiabroncsok piacán, méghozzá első számú prémium márkánkkal. Lousado egy remek gyártási helyszín motivált és tapasztalt munkatársakkal, akik egy világszínvonalú üzemben dolgozva csúcsminőségű radiál abroncsokat gyártanak a mezőgazdasági szegmens számára” – jegyezte meg Sőregi Gábor, a magyarországi tehergépkocsi-gumiabroncs üzletág vezetője.

Növekvő kereslet
A professzionális mezőgazdasági tevékenység hatalmas változásokon ment át az elmúlt években. „A Föld gyarapodó népessége és ebből adódóan a mezőgazdasági növények iránti folyamatosan növekvő kereslet miatt szaporodnak a hatalmas méretű mezőgazdasági üzemek, ezzel párhuzamosan pedig egyre nő a hatékony mezőgazdasági gumiabroncsok iránti kereslet is. És éppen ez az, amiben mi prémium gyártóként hatalmas tapasztalattal rendelkezünk” – tette hozzá Thorsten Bublitz, a mezőgazdaságiabroncs-üzletág vezetője.

A Continental a mezőgazdasági vontatók és aratógépek szegmensét lefedő teljes termékválaszték piacra dobását tervezi. A legnagyobb mezőgazdasági gépgyártókkal együttműködve fejlesztett portfólió radiál és diagonál abroncsokat egyaránt magába foglal majd, összesen 150 különféle méretet tartalmazó kínálattal.

2017-ben induló gyártás
A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok gyártása a tervek szerint 2017-ben indul Lousadóban. A Continental jelenleg is gyárt diagonál mezőgazdasági abroncsokat a dél-afrikai Port Elizabeth-ben és a malajziai Petaling Jayában található üzemeiben. A Continental márkájú mezőgazdasági abroncsok 2017-es piaci megjelenése a Continental és a Mitas között 2004-ben létrejött licensz megállapodás végét jelenti. A kartellellenes hatóságok nemrégiben meghozott, a Mitas felvásárlására vonatkozó döntése következtében az eredeti szerződésben szereplő 2019-es dátumnál korábban kapja vissza a névhasználati jogokat, így piacra dobhatja saját mezőgazdaságiabroncs-kínálatát a Continental prémiummárka égisze alatt.

Nem csak gumiabroncs
„A Continental az abroncsok mellett egyéb alkatrészeket és rendszereket is gyárt mezőgazdasági gépekhez és a mezőgazdasági üzemek számára. A kínálatban szerepelnek komplett műszeregységek és kamerarendszerek, érzékelők, gumiszalagok és teljes futószalag technológia, valamint kipufogógáz-tisztító berendezések is” – tette hozzá Sőregi Gábor. Ezzel a sokoldalú kínálattal a egyedülállóan átfogó megoldásokat tud ajánlani a nagyobb hatékonyságra, környezetbarát működésre és természeti értékeink megóvására törekvő mezőgazdasági vállalatoknak.

A mezőgazdaságiabroncs-gyártás bővítését célzó befektetésre a Continental Vision 2025 programjának keretében kerül sor. A 2011-ben meghirdetett program az abroncsdivízió számára a stratégiai tervezés tökéletesítését és a technológiai innivációk rendszerszintű bevezetését helyezi a középpontba. A program részeként került sor például az AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer), a Continental egyedülálló automatizált gumiabroncs tesztpályájának fejlesztésére 2012-ben, a tehergépjármű abroncsok újrafutózására és gumi újrahasznosításra létesített ContiLifeCycle üzem megvalósulására Hannover-Stöckenben 2013-ban, vagy a korbachi High Performance Technology Center létrejöttére 2014-ben.

Ezt olvasta már?

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A Bridgestone Potenza Race első helyen az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük