A Hankook és a Radical globális abroncsbeszállítási megállapodást kötött

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

2018-tól a Hankook abroncsgyártó eredeti gyári felszerelésű verseny- és közúti abroncsokat szállít a Radical sportkocsi gyártónak

2018-tól a Hankook abroncsgyártó eredeti gyári felszerelésű verseny- és közúti abroncsokat szállít a Radical sportkocsi gyártónak
Radical RCX Spyder

A két vállalat a Birminghamben rendezett Autosport International Car Show alkalmával írt alá erről megállapodást.

A jövőben a brit gyártó közúti sportkocsijai és versenyautói is Hankook abroncsokkal futnak majd a világkülönböző tájain rendezett versenysorozatokon.

Mostantól aHankook a Radical közúti sportkocsik és versenyautókelső gyári felszerelésű abroncsainak kizárólagos beszállítója. A prémium abroncsgyár különféle méretekben szállít a brit sportkocsi gyártó számára motorsport abroncsokat, mint a Ventus Race slick (F200) és esőabroncs változatát (Z207), valamint azok sportos közúti verzióját, a Ventus S1 evo² modellt a közúti használatra jóváhagyott Radical sportkocsikhoz.

Az új együttműködés keretében a Hankook különféle nemzetközi versenysorozatokon jelenik majd meg, amelyeken a Radical nagy lendülettel képviselteti magát.Ilyenek például a prototípus bajnokságok, mint az angliai „Radical SR1 Cup”, a „North American Masters,” a „European Masters”, és a közel-keleti, kanadai, ausztráliai és skandináv bajnokságok.

A brit sportkocsi gyártó jelenleg kizárólag Hankook abroncsokkal szerelt modelljei között szerepel a GT sorozathoz tartozó Radical SR8 versenyautó 5,67LE/kg teljesítmény/tömeg aránnyal. További Hankook abroncsokkal szerelt Radical modellek lesznek még az SR1, az SR3, az RXC600R, és az RXC GT3, valamint az RCX Spyder és RXC GT ROAD. Az utóbbi egy közúti jóváhagyással rendelkező modell, 5,75 LE/kg teljesítmény/tömeg aránnyal, amely 2,7 másodperc alatt képes 0-ról 100 km/h sebességre gyorsulni. A Hankook Ventus S1evo² abroncsot 215/45 ZR 17 vagy 245/45 ZR 17 méretekben szerelik az első,és 265/35 ZR 18 méretben a hátsó kerekekre, a jármű tömegétől és a tervezett közúti használat típusától függően.

Manfred Sandbichler, a Hankook motorsport igazgatója:

„Az együttműködés a Radical gyárral újabb mérföldkövet jelent nemzetközi elkötelezettségünk terén. A Radical a csúcsteljesítményt képviseli a pályán és a közúton egyaránt. Segíteni fogunk abban, hogy a járművek képesek legyenek csúcsteljesítményük elérésére.Új partnerkapcsolatunk másik alapvetően fontos pontja a kontinenseken átívelő, számos népszerű motorsport bajnokságban való együttműködésünk lesz; a Radical gyárral való közös fellépés kiváló lehetőségeket biztosít nagy teljesítményű termékeink világszinten történő bemutatására.”

Nigel Land, a Radical értékesítési és marketing igazgatója:

„Örömmel kezdünk bele ebbe a partnerkapcsolatba, a Hankooknak nagyon jó híre van a csúcsszintű motorsportban, amit a prémium autógyárakkal kiépített gyári beszállítói kapcsolataival alapozott meg. A széleskörű és rendkívül sikeres teszt program során tapasztalt teljesítmény, tartósság és minőség biztosítja, hogy autóink a legjobb abroncsokon futnak majd 2018-ban és azt követően.”


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 4 =