2020 ADAC Nyárigumi teszt – 235/55R17

Rate this post

Ezúttal az ADAC nyárigumi tesztben tizenkét gumiabroncsot vizsgáltak közepes terepjárókhoz és a kisbuszokhoz.

Az eredmény örömteli: Négy „jó”, hét „kielégítő” értékelést kapott. De sajnos egy modell kudarcot vallott.

A teszt legjobbja: a Michelin Primacy 4

A „jó” gumiabroncsok nemcsak nedves, hanem száraz utakon, üzemanyag-fogyasztás és kopás szempontjából is, jól kellett, hogy teljesítsenek. A legjobb eredményt a Michelin Primacy 4 >>> kapta. Az abroncs kiváló futásteljesítményt is mutatott. Várható futásteljesítmény: 46 700 km.

A Bridgestone Turanza T005 >>> és a Maxxis Premitra 5 szintén jól teljesítenek 41 400 kilométerrel és 37 000 kilométerrel számítva. A Pirelli Cinturato P7 a várható 35 000 kilométer teljesítménnyel alig ért el jó eredményt.

Öt gumiabroncs kismértékben elmaradt a „jó” besorolástól – „kielégítő” eredményt értek el. A Semperit Speed-Life 2 SUV, az Esa + Tecar Spirit PRO, a Kleber Dynaxer HP3 és a Continental EcoContact 6, száraz utakon jól teljesítettek, de a nedves utakon mutatott teljesítményük miatt leértékelődtek. Ugyanakkor dicsérni kell a Continental kitűnő teljesítményét az üzemanyag-fogyasztás és a kopás szempontjából.

A következő két gumiabroncs, a Hankook Ventus Prime 3 és a Kumho Ecsta HS51 nedves körülmények között jó tulajdonságokkal rendelkezik, de a száraz utakon a teljesítményük csak kielégítő volt – ennél fogva a teljes eredményben „kielégítő” szintre lettek besorolva.

A Laufenn S-Fit EQ, a Hankook megfizethető másod márkájú modellje a „gyenge” kategóriában végzett. Megfelelő pontossággal és jó biztonsági tartalékokkal rendelkezik száraz utakon. Különösen nedves tesztek esetén csalódást okozott. Kevés volt a tapadás és a rossz az egyensúlya. Emiatt csak pontatlanul lehet irányítani az út során. A Hankook mérnökei ezt valószínűleg már észrevették, és már az új modell lép a helyébe – S-Fitt EQ + néven.

Nyárigumi teszt végeredmény 235/55R17:

Nagyon jó:
Jó: Michelin Primacy 4, Bridgestone Turanza T005 >>>, Maxxis Premitra 5, Pirelli Cinturato P7 >>>.
Kielégítő: Hankook Ventus Prime 3 >>>, Semperit Speed-Life 2 SUV >>, Yokohama Blu Earth RV-02, Continental Eco Contact 6 >>>, ESA+Tecar Spirit Pro, Kumho Ecsta HS51, Kleber Dynaxer HP 3 >>.
Feltételesen ajánlott:
Gyenge: Laufenn S-Fitt EQ

Forrás: ADAC

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük