ADAC négyévszakos gumiabroncs teszt 2020

Rate this post

Az ADAC 2020-as négyévszakos gumiabroncs tesztje, az összes információval. Miben különböznek a nyári és a téli gumikhoz képest, ez derül ki a tesztből.

A négyévszakos gumiabroncsok kis lamelláikkal és hosszanti mintaárkaival hasonlít a téli és a nyári gumiabroncsokra is. A gumi keveréket úgy tervezik, hogy mínusz 30 és + 40 fok közötti hőmérsékleten működjön.

AMIT TUDNI KELL

Ezek az abroncsok nem érik el a speciális nyári vagy téli gumiabroncsok legjobb teljesítményét. A négyévszakos gumiabroncsok hivatalosan téli gumiabroncsok, tehát ezeket jogilag így osztályozzák. Ennek előfeltétele azonban, hogy a gumiabroncsokat M + S szimbólummal (2024-ig érvényesek) vagy jelenleg az alpesi szimbólummal (hópehely hárompontos hegységben) jelöljék. Ezek a gumiabroncsok nem érik el a speciális nyári vagy téli gumiabroncsok legjobb teljesítményét.

Néhány évvel ezelőtt a kérdés egyértelmű volt: nyáron az autók nyári gumival jártak, aminek a futófelületi keveréke meleg hőmérsékleten nem adják fel a teljesítményüket. Télen pedig a finoman kialakított profilú téli gumiabroncs volt a választás, amely fagyos időjárási körülmények közt is biztos tapadást garantált. De most egyre több gyártó jelenik meg a piacon az egész évre szóló gumiabroncsokkal. Mivel a kereslet a négyévszakos gumik után folyamatosan emelkedik, ezért a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a négyévszakos abroncsok fejlesztésére. 2019-ben a személygépkocsi gumiabroncsok eladása 20 százalékkal emelkedett a négyévszakos gumi kategóriában.

A négyévszakos gumiabroncs teszt mérete és eredmények: 235/55R17

  1. Continental AllSeasonContact

2. Goodyear Vector 4Season Gen-2 >>>

3. Michelin CrossClimate +

4. Nokian Weatherproof

5. Uniroyal AllSeasonExpert 2

6. Vredestein Quatrac pro >>>

7. Bridgestone Weather Control A005 >>>

Én mit javaslok gumiabroncs vásárlásakor

Ha havonta egyszer tankolsz és tudod nélkülözni néhány napra az autód rossz útviszonyok esetén, belföldön közlekedsz: a négyévszakos gumiabroncs neked való.

Ha havonta 2-3-szor tankolsz, főleg belföldön közlekedsz, de időnként hosszabb utakra mész. Családi autóval hozod-viszed a családot: az északnak megfelelő, minimum felső középkategóriás gumiabroncs a javaslatom. Ha havonta legalább 4-szer tankolsz, akkor valószínű, hogy a kocsiban töltöd az időd nagy részét. Szinte nélkülözhetetlen számodra az autó, hosszú/külföldi utakra is jársz. Fontos számodra a megbízhatóság és a biztonság: az évszaknak megfelelő felső-kategóriás gumiabroncs a legmegfelelőbb választás számodra.

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.
File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

A különbségek a szakemberek szemével

téli gumiabroncsok számos olyan szemlélet alapján ismerhetők fel , amelyek megfelelő tapadást biztosítanak a hóban és a csúszós felületeken egyaránt. Lágyabb gumiból készülnek, mint a nyári gumiabroncsok, hogy még a nulla hőmérséklet alatt is garantálják a vezetési stabilitást és a rövid fékezési távolságot.

A nyári gumiabroncsoknak nincs finom lamellájuk, hanem több széles hosszanti és keresztirányú mintaárkokból épülnek fel. Ez biztosítja a vizes és nedves úton is, hogy a lehető legtöbb vizet szorítsák ki a gumiabroncs alól, ezzel megakadályozva a vízen felúszást.  A négyévszakos gumiabroncsok kis lamelláikkal és hosszanti mintaárkaival hasonlít a téli és a nyári gumiabroncsokra is. A gumi keveréket úgy tervezik, hogy mínusz 30 és + 40 fok közötti hőmérsékleten működjön.

Van-e  értelme a négyszakos gumiknak

 A négyszakos gumiabroncsok használóinak kompromisszumot kell kötni, hiszen ezek az abroncsok nem felelnek meg egy  jó nyári illetve téli gumi teljesítményének.

Kiknek javaslom a négyévszakos gumiabroncsokat?

Ha négyévszakos gumiabroncsokat szeretne választani , akkor pontosan tudnia kell a járműve műszaki paramétereit, valamint a választott gumiabroncs erősségeit és gyengeségeit .
 
A mérsékelt éghajlatú térségben élő járművezetők számára alternatívák lehetnek például ezek a gumiabroncsok, és nem terveznek síelést – vagy nyári vakációt délen ezekkel a gumiabroncsokkal.

Természetesen ez vonatkozik a másod- és a kisautók tulajdonosaira is, akik csupán naponta néhány kilométer autóznak, de mindazokra is, akiknek meg szeretnék spórolni a felszerelés költségeit, és rossz téli időjárás esetén el tudják hagyni az autót.

Figyelembe kell venni

A sebesség indexe szintén a jármű maximális sebességének értéke alatt is lehet. Ebben az esetben a vezetési látótérben található matricának emlékeztetnie kell az alsó maximális sebességet.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük