A Laufenn új, 4 évszakos abroncsot dob piacra Európában

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Hankook személy gépkocsikra és kis, illetve közepes méretű SUV-re tervezett 4 évszakos abronccsal bővítette Laufenn márkanevű portfólióját.

A Laufenn G FIT 4S futófelülete a nagy tapadást biztosító szilíciumtartalmú vegyület mellett egyéb olyan teljesítményt fokozó adalékanyagokat is tartalmaz, amik a Hankook fejlett keverési technológiájával együtt megbízható tapadást biztosítanak egész évben, különösen nedves vagy latyakos talajon.

Laufenn G FIT 4S

A 4 évszakos Laufenn G FIT 4S ék alakú árkai, valamint az erős tapadást biztosító, szilícium tartalmú futófelülete stabil vezetési élményt nyújt az európai változatos időjárási körülmények között is. A Hankook almárkája, a Laufenn olyan modern felépítésű személygépkocsi- és SUV abroncsokat kínál a vásárlóknak, amelyek megfelelnek a különféle vezetési stílusok kihívásainak. Eközben vonzó ár-érték arányt képviselnek.

Az új Laufenn G FIT 4S abroncsot azoknak a költségtudatos sofőröknek fejlesztették, akik minden évszakban biztonságos vezetési élményt keresnek városi és azon kívüli környezetben. De bizonyos okokból nem szeretnének évente kétszer abroncsot cserélni.

Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke

„Folyamatosan fejlesztjük a Laufenn márkát, és megfontoltan, a piaci igényeket szem előtt tartva, bővítjük annak portfólióját. A személyautókra és SUV-kra tervezett új, 4 évszakos Laufenn abroncsok a szegmens egyre növekvő népszerűségének az eredményei. Különösen Közép- és Nyugat-Európában.”

A Laufenn G FIT 4S futófelülete a nagy tapadást biztosító szilícium tartalmú vegyület mellett egyéb olyan teljesítményt fokozó adalékanyagokat is tartalmaz, amik a Hankook fejlett keverési technológiájával együtt megbízható tapadást biztosítanak egész évben, különösen nedves vagy latyakos talajon. A futófelület V alakú mintázatának széles vízárkai a vállelemek felé kiszélesednek. Ennek köszönhetően a víz- és latyakelvezetés gyorsabb, és kisebb az esélye a felúszásnak.

A Laufenn G FIT 4S széles acélöve és kiegyensúlyozott szövetváza miatt az jól kormányozható. Az abroncs úttartása megbízható , különösen száraz körülmények között. A kemény peremmag-kitöltő pedig a tűpontos kormányválaszért felel, ami egyet jelent a kiváló teljesítménnyel száraz utakon. Az illesztésmentes fedőréteg még hatékonyabb kormányozhatóságot biztosít.

A futófelület kevésbé kopik, ráadásul nagy sebesség mellett is a lehető legnagyobb lesz az abroncs úttesttel érintkező felülete. Az új, 4 évszakos Laufenn gumiabroncs egyszálú, megerősített peremhuzalja rugalmassá teszi az abroncsot, ami megbízhatóan kellemes vezetési élményt tesz lehetővé. Az egymásba kapcsolódó középső blokkok merevebb szerkezetet biztosítanak, így az abroncs stabilan fut nedves és száraz körülmények között is.

A futófelületen végig szabálytalan elrendezésű félárkok helyezkednek el. Az élek hangsúlyos kialakítása számos helyzetben és kanyarszögben is segítik a vezetést. A futófelület közepén végigfutó 3D-s lamellák is a teljesítmény fokozását szolgálják, különösen havas utakon. Közben a blokk stabilitását sem kell feláldozni a jó teljesítmény érdekében száraz időben sem. A vállfelület 2D-s, hullámos lamellái havas utakon a tapadást és a fékezést segítik, száraz körülmények esetén pedig egymáshoz kapcsolódnak.

Az új Laufenn G FIT 4S abroncson is megtalálható a 3PMSF (3 hegycsúcs + hópihe) jelzés. Európában kötelező feltüntetni a 4 évszakos abroncsokon. Az abroncs Európában az alábbi paraméterekkel lesz először kapható. 13–18 colos átmérővel, 155–235 mm-es futófelülettel, 40–80%-os oldalaránnyal és – főleg nagy terheléshez – T – Y sebességindexekkel.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − egy =