Legfrissebb hírek

A Michelin első gumiabroncs-újrahasznosító üzeme

Rate this post

A Michelin megkezdi első gumiabroncs-újrahasznosító üzemének építését a svéd Enviro vállalattal közösen, amely szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a korom, az olaj, az acél és a gázok kinyerésére a már nem használható gumiabroncsokból

A Michelin megkezdi első gumiabroncs-újrahasznosító üzemének építését a svéd Enviro vállalattal közösen, amely szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a korom, az olaj, az acél és a gázok kinyerésére a már nem használható gumiabroncsokból.
  • A Michelin első újrahasznosító üzeme a svéd Enviro vállalattal együttműködésben.
  • Innovatív ipari áttörés, amely lehetővé teszi, hogy egy elhasználódott gumiabroncs minden része újrahasznosításra kerüljön.
  • A Csoport fenntartható anyagok irányába történő terjeszkedésének újabb példája

A Michelin első új generációs újrahasznosító üzeme Chilében épül

A Chile Antofagasta tartományában épülő üzem évente 30 ezer tonnányi földmunkagép gumiabroncsot tud majd újrahasznosítani. Ez az országban keletkezett ilyen abroncsok 60%-át jelenti.

A munka 2021-ben kezdődik meg, a termelés elindulása pedig 2023-ra várható. A fejlesztés több mint 30 millió euró (közel 11 milliárd forint) befektetését jelenti a Michelin első, új generációs gumiabroncs üzemének felépítésében.

Átfogó újrahasznosítási megoldás, amely a gumiabroncsok minden összetevőjét visszanyeri

Az új generációs újrahasznosító üzem innovatív eljárásokkal támogatja a körkörös gazdaságot. Az elhasznált abroncsokat közvetlenül az ügyfelek telephelyeiről gyűjtik be, majd az üzembe szállítják azokat, ahol előkészítik aprításra és újrahasznosításra.

Az Enviro technológiája új, magas minőségű alapanyagok – közöttük korom, pirolízisolaj, gáz és acél – gyártását teszi lehetővé, és ezáltal az elhasznált gumiabroncsok minden alkotóeleme újrahasznosításra kerülhet.

A tervek szerint a visszanyert anyagok 90%-át különböző gumialapú termékekben fogják felhasználni, mint a gumiabroncsok, a futószalagok és a rezgéscsökkentő megoldások. A maradék 10% közvetlenül az üzemben kerül felhasználásra a gyártáshoz szükséges energia előállításához.

Ez az előremutató újrahasznosítási üzem lehetővé teszi a Michelin számára, hogy átfogó újrahasznosítási megoldásokat kínáljon a leselejtezésre kerülő gumiabroncsok begyűjtésétől kezdve a visszanyert anyagok új termékek gyártásában történő felhasználásáig.

„Az Enviróval közös vállalkozásunknak köszönhetően nagy büszkeséggel jelentjük be a Michelin Csoport első újrahasznosító üzemét.” – emelte ki Sander Vermeulen, a cég marketingért és üzletfejlesztésért, valamint a csúcstechnológiás anyagok termékvonalának stratégiájáért és üzletfejlesztéséért felelős igazgató. „Ez egy fontos mérföldkő, amely lehetővé teszi, hogy új generációs úrjahasznosítási megoldásokat kínáljunk ügyfeleink számára, ami egyidőben új üzleti lehetőséget teremt a Csoportnak. Jelenleg több chilei bányatársasággal tárgyalunk hosszú távú szerződésekről. Az Enviro technológiájának felskálázásával egy olyan megoldást tudunk nyújtani számukra, amely segít elérni környezetvédelmi céljaikat, és lehetővé teszi a körkörös gazdaság fejlesztését.”

Újabb bizonyíték a Michelin Csoport fejlődéséről a fenntartható anyagok terén

A közeljövőben megépülő gumiabroncs-újrahasznosítási üzem teljes összhangban van a Michelin Csoport elköteleződésével. A „VISION Abroncs” vállalati jövőképben lefektetett alapelveknek megfelelően növeli a fenntartható alapanyagok arányát a termékeiben.

Mivel ezen a területen az innováció sebessége és természete megköveteli az együttműködés új formáit, a Michelin az egyesítő erő szerepre törekszik. Innovatív partneri kapcsolatokat hoz létre a különböző technológiai szakterületek széles skáláján.

Az Enviróval kialakított partnerkapcsolat előzménye több más hasonló kezdeményezés az újrahasznosítás különböző úttörőivel. Ezeknek célja egy olyan rendszer kifejlesztése, amely a leselejtezett gumiabroncsok mellett a műanyag hulladékot is újrahasznosíthatóvá teszi.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 10 =