AZ ÚJ BRIDGESTONE TURANZA ALL SEASON 6

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

EGÉSZ ÉVRE SZÓLÓ VÁLASZ(TÁS) – AZ ÚJ BRIDGESTONE TURANZA ALL SEASON 6 NÉGYÉVSZAKOS GUMIABRONCS

EGÉSZ ÉVRE SZÓLÓ VÁLASZ(TÁS) – AZ ÚJ BRIDGESTONE TURANZA ALL SEASON 6 NÉGYÉVSZAKOS GUMIABRONCS

A Bridgestone legújabb, prémiumkategóriás, négyévszakos túraabroncsa kimagasló fékezési1 és havas úton nyújtott teljesítményével2, valamint kiváló futásteljesítményével3 egész évben lehetővé teszi a stresszmentes közlekedést és kontrollt a jármű felett.

A saját fejlesztésű ENLITEN technológiáját és számos járművezető körében végzett felmérés eredményét összevetve a Turanza All Season 6 egész évre megoldást kínál. Mindezt prémium minőségben. A Bridgestone ezzel a gumiabronccsal a szintén komoly érdemeket magáénak tudó előd, Weather Control A005 EVO 2018-as bevezetése óta tapasztalható erős piaci növekedésre ad választ. Már ott tart, hogy a négyévszakos gumiabroncsok jelenleg az európai piac 21%-át lefedik4. A piaci térnyerés, bővülés nem véletlen. Azok az autósok, akik nem használják a járművüket komolyabb téli útviszonyok között, és inkább a takarított városi utakon gurulnak, egyre többször a négyévszakos gumiabroncsokat választják.

A Turanza All Season 6 három kulcsfontosságú területen nyújt kiemelkedő teljesítményt:

  • Kimagasló fékezési teljesítmény mind a négy évszakban1. Európa legelismertebb független autóipari vizsgálóintézete, a TÜV SÜD által végzett tesztek alapján a Turanza All Season 6 a legjobb fékezési teljesítményt nyújtja nedves úton. Kiváló fékezési teljesítményt száraz és havas körülmények között egyaránt.
  • Rendkívüli teljesítmény havas útfelületen2. A TÜV SÜD szintén megerősítette, hogy a Turanza All Season 6 képességei a havon való tapadás során elvitathatatlanok. A fékezés, a kanyarodás és a kezelhetőség tekintetében – ami a 3PMSF jelöléssel együtt biztosítja, hogy sikeresen megbirkózzon a téli útviszonyok okozta kihívásokkal.
  • Kiemelkedő futásteljesítmény3: 20%-kal jobb, mint az elődjénél, a Bridgestone Weather Control A005 EVO-nál.

Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA COO & CTO-ja, a Bridgestone Turanza All Season 6 fejlesztéséről elmondta:

„Európa-szerte több ezer autóvezető véleményét elemeztük, hogy valóban átfogó képet kapjunk a mindennapi vezetés kihívásairól. Ezáltal folyamatosan úgy bővíthetjük és javíthatjuk a portfóliónkat, hogy megfelelhessünk az igényeknek. A Bridgestone E8 kötelezettségvállásával összhangban kifejlesztett Turanza All Season 6 a 2023-ban bevezetésre kerülő öt, új fogyasztói gumiabroncsunk egyikeként példázza folyamatos termékinnovációs törekvéseinket -ez a bevezetés különösen időszerű, mivel választ ad a négyévszakos gumiabroncsok elmúlt években tapasztalt növekvő piaci térnyerésére egész Európában.”

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza All Season 6 személygépkocsikhoz és SUV-okhoz, városi terepjárókhoz készült, beleértve az elektromos és gázüzemű járműveket is. Összesen 85 méretben lesz elérhető 16” és 21” col között. Lefedve a túraendurós, négyévszakos, nagy felniátmérős abroncsok szegmensében a kereslet 96%-át.


*1. A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022. februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), a Bridgestone SPG (Svédország) és az ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII gumiabronccsal, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 méretű gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD jelentés száma: 713281374

Fékezés nedves útfelületen (80 km/h-ról 20 km/h-ra, a távolság méterben megadva): Bridgestone (27,2), Continental (28,3), Goodyear (28,9), Michelin (31,4). Száraz útfelületen (100 km/h-ról 0 km/h-ra, távolság méterben megadva): Michelin (37,8), Bridgestone (38.6), Continental (41,3), Goodyear (42,3). Fékezés havas útfelületen (40 km/h-ról 5 km/h-ra, távolság méterben megadva), Michelin (17,1), Bridgestone (17,3), Goodyear (17,5), Continental (18,0)

*2. A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022. februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), a Bridgestone SPG (Svédország) és az ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII gumiabronccsal, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 méretű gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD jelentés száma: 713281374

Második helyezett a havas úton nyújtott teljesítményben (gyorsítás, fékezés, oldalirányú tapadás, kezelhetőség), %-os értékelés: Michelin (101,5%), Bridgestone (100%), Goodyear (96,4%), Continental (95,8%)

*3. A következő abroncsokon végzett belső tesztek alapján: Bridgestone Turanza All Season 6 vs. Bridgestone Weather Control A005 EVO, ref. 205/55 R16

*4 . Forrás: GFK 2022


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

Ezt olvasta már?

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Continental: biztonság és fenntarthatóság

Tokaji Vilmos, a Continental Tires Dél-kelet Európáért felelős értékesítési igazgatója szerint a fenntarthatóság kritériumrendszere és az egyre magasabb műszaki elvárások összeegyeztethetőek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =