A Mentőszolgálat is a Pirelli mellett döntött

Rate this post

Az Országos Mentőszolgálat gépjárművei a jövőben az Abroncs Kereskedőház, a Pirelli abroncsok kiemelt magyarországi kereskedője által forgalmazott legkiválóbb minőségű Pirelli abroncsokkal szerelt gépjárműveken látják el napi feladataikat.

Giczi Andrea, az Abroncs Kereskedőház sales managere, Eszterváry Orsolya, a Pirelli Hungary Kft. marketing vezetője, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője
Giczi Andrea, az Abroncs Kereskedőház sales managere, Eszterváry Orsolya, a Pirelli Hungary Kft. marketing vezetője, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője

A Mentőszolgálat is a Pirelli mellett döntött

A 2015. január 26-ánkiírt gumiabroncs beszerzésre vonatkozó hazai nyílt közbeszerzési pályázat győzteseként a Pirelli márka lett az Országos Mentőszolgálat járműállományának hivatalos beszállítója. Idén tavasztól Pirelli Carrier és Carrier Winter mintázatú abroncsokkal szerelik fel a Mentőszolgálat gépjárműállományát futásteljesítmény garanciával. A Forma-1 kizárólagos gumiabroncs beszállítója az idén első ízben vált a Mentőszolgálat hivatalos partnerévé. A Mentők mellett azonban ügyfelek ezrei döntenek nap mint nap a Pirelli kiváló minőségű abroncsai mellett.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mentőszolgálat a Pirelli márka mellett tette le a voksát. Az életmentésben és betegszállításban érintett személyek számára a biztonság és a hatékonyság kiemelten fontos. A Pirelli abroncsokat elsősorban a kimagasló minőség és a rendkívüli teljesítmény jellemzi szerte a világon. A Pirelli által gyártott és forgalmazott,a gépjármű-gyártókkal közösen kifejlesztett, felső kategóriás abroncsok bármilyen útviszony esetén a lehető legjobb teljesítményt biztosítják a mentőszolgálat gépjárművei részére.”

– nyilatkozta Buczkó Gergely, a Pirelli Hungáry Kft. ügyvezető igazgatója.

Az OMSZ gumiabroncs közbeszerzési tenderének nyertese, a 100%-ban családi vállalkozásként működő Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) Az Abroncs vállalatcsoport meghatározó cégeként 1995-ben alakult. A vállalat az elmúlt időszakban meghatározó, számos területen piacvezető pozíciót vívott ki magának a magyar gumiabroncs piac értékesítési és szolgáltatási területén.Az AKH évről évre növelte a forgalmát, mely tavaly már meghaladta a 19 milliárd forintot. A jelenleg 6 saját tulajdonú kiskereskedelmi telephelyet, 3 bevásárló központi abroncs szervizt és két logisztikai raktárbázist üzemeltető cég a legmodernebb gumiabroncs kereskedelmi egységek közé tartozik.

„Hitvallásunkban az elmúlt 20 évben meghatározó szerepet játszott a minőség. Minőség a termékek és a szolgáltatás területén. Kínálatunkban ezt garantálja a prémium minőséget jelképező Pirelli márkával való együttműködésünk. Külön öröm, hogy részesei vagyunk egy olyan együttműködésnek, mely a társadalom kiemelkedő figyelmének a központjában áll”

-fogalmazott Penziás Gábor, az Abroncs Kereskedőház Kft. ügyvezetője.

Biztonság mindenek előtt

Az Országos Mentőszolgálat mintegy 1.000 gépkocsit üzemeltető egységes állami egészségügyi intézmény, melynek feladata az életmentés, a sürgősségi ellátás biztosítása.Az OMSZ az életmentésen kívül „mentő” és „őrzött” betegszállításokat is végez, azaz olyan feladatokat, ahol a beteg állapota miatt akár útközben is sürgős beavatkozásokra, vizsgálatokra van szükség. Ezen feladatok hatékony és zökkenőmentes lebonyolítása során kiemelten fontos szerepet játszik a biztonság.

A Mentőszolgálat járművei a nap 24 órájában többnyire megkülönböztető jelzést használva közlekednek, melynek során jelentős számú manővert végeznek. Ezek biztonságos lebonyolításához elengedhetetlen a legkiválóbb minőséget és hatékonyságot biztosító abroncsok használata. A gumiabroncs ugyanis az autó egyetlen alkatrésze, amely közvetlen kapcsolatban van az úttesttel, ezért elengedhetetlen, hogy mind a gépkocsinak, mind pedig az időjárási viszonyoknak megfelelő abroncs legyen a járművön, hiszen annak szerkezetét, mintázatát és anyagösszetételét ahhoz optimalizálták.

„A gyors és biztonságos közlekedés a mentők szempontjából kétszeresen is életfontosságú, hiszen ha egy mentőautó balesetezik, az a beteg is veszélybe kerül, akiért igyekeztek volna.”

– fogalmazott Győrfi Pál, az Országos mentőszolgálat szóvivője.

Az Országos Mentőszolgálat 1948-as megalakulása óta egységes szervezetként működik. Az ország 235 mentőállomásán több mint 7.000 mentődolgozó tevékenykedik. A mentőegységek az elmúlt évben közel 1,1 millió beteget láttak el, és ez idő alatt a mentőgépkocsik több mint 37 millió kilométert tettek meg.

Hosszú távra tervezünk

A megfelelő gumiabroncsok használata egyre hangsúlyosabb téma napjainkban.

„A Pirelli prémium gumiabroncsgyártóként kiemelt figyelmet szentel a közlekedésbiztonságnak. Az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésünk keretében arra kívánjuk energiáinkat összpontosítani, hogy a mentőautók a lehető legnagyobb fokú biztonság és hatékonyság mellett láthassák el mindennapi tevékenységeiket.”

– mondta Buczkó Gergely.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 4 =