Új elnök – Buczkó Gergely – a Magyar Gumiabroncs Szövetség élén

Rate this post

Az új elnök, elődeihez hasonlóan továbbra is fontosnak tartja a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Buczkó Gergely váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Muzsay Istvánt.
Buczkó Gergely váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Muzsay Istvánt.

Nagy hangsúlyt kíván fektetni arra is, hogy a felhasználókat és a szakmát közelebb hozza a Szövetséghez és növelje annak ismertségét.

A szakmai szövetség elnöksége a legutóbbi közgyűlésén Buczkó Gergely urat, a Pirelli Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját választotta meg elnökének.

Buczkó Gergely 40 éves, az esztergomi ferenceseknél megszerzett érettségi után a Pécsi Tudományegyetemen, a Budapesti Gazdasági Főiskolán majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte tanulmányait. Közgazdász, szakközgazdász Executive MBA fokozattal. 2011-től a Pirelli Hungary Kft. ügyvezetője, 2016. októbertől pedig a kelet-közép-európai régió igazgatója (Csehország, Szlovákia és Magyarország). A HTA elnökségi tagja az alapítástól kezdve.

Buczkó Gergely anyanyelvén kívül angolul és németül beszél.

Az új elnök a Szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti.

Ennek érdekében egyszerre kíván fókuszálni a Szövetség tájékoztató szerepének növelésére és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítására. Buczkó Gergely megválasztásakor hangsúlyozta, hogy lépéseket tesz a szakma – elsősorban a szervizek – munkaerő hiányának enyhítésére. Céljai között szerepel az is, hogy a minőségi szakszervizeket, gumiszervizeket közelebb hozza a Szövetséghez és hangsúlyosabban képviselje az érdekeiket.

A Magyar Gumiabroncs Szövetségről (HTA)

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association – HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével.

Hazánkban hét gumiabroncsgyártó képviselteti magát önálló nagykereskedelmi egységgel. Az Apollo-Vredestein, a Bridgestone, a Continental, a Goodyear-Dunlop, a Hankook, a Michelin és a Pirelli, egyben ők képezik a HTA tagságát, és első számú hazai és nemzetközi vezetői alkotják a szervezet elnökségét.

A Szövetség elsődleges küldetése, hogy képviselje a gumiabroncs iparági szereplők törvényes érdekeit Magyarországon. A HTA – a nemzeti és európai versenyszabályok folyamatos figyelemmel kísérése mellett – segíti a hazai gyártókat és nagykereskedőket abban a törekvésükben, hogy a gumiabroncsgyártással és – felhasználással kapcsolatos törvények, hazai és európai uniós szabályozások megfelelő szakmai felügyelet mellett készüljenek el.

A szervezet általános célja, hogy a gumiabroncs iparról és a gyártott termékekről minél több hasznos ismeretet adjon át a lakosság számára. Tájékoztassa az iparági szereplők tevékenységéről a gazdasági és politikai élet résztvevőit. Valamint hogy hozzájáruljon egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi és szabályozási környezet kialakításához.

A gumiabroncs iparágban foglalkoztatottak száma Magyarországon közvetlenül mintegy 5 ezer fő, közvetve több mint 15 ezer fő. Az iparág belföldi értékesítésének és exportjának tavalyi éves nagysága 527 milliárd forint volt.A HTA az iparági becslések szerint a magyar GDP 1,5%-át képviseli.

A HTA stratégiai törekvései elérésében több hazai szakmai szervezettel kötött megállapodást és működött együtt, időrendben: GRSP Magyarország Egyesület és OBB (ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság), MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége), HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) és a MASZSZ (Magyar Autós Szakmai Szövetség), és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A HTA megalakulása óta tagja az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (ETRMA), amely az európai gumiabroncs ipar központi szövetsége.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 18 =