Új méretekben lesz kapható az MXGP-nyertes Dunlop Geomax termékcsalád

Rate this post

Dunlop_MX-3S_gumi_piac_magazinA Dunlop Geomax® abroncsai piacra kerülésük óta sikert sikerre halmoznak. 2015-ben a Grand Prix világbajnokságon Shaun Simpson, Gautier Paulin és Ryan Villopoto valamennyien Dunlop Geomax abroncsokkal indultak a győzelemért az éves MXGP-ken. Az amerikai profi vonalban négy éve tartó, megszakítás nélküli sorozatban Geomax MX32 és MX52 mintázatú abroncsokkal nyerik a supercross és motocross nemzeti bajnokságokat.

Most újabb jó hírrel szolgálhatunk a motocross szerelmeseinek: a Geomax MX32 és MX52 hamarosan 18” méretben, hátsó kerékre szerelhető változatban is kapható lesz.

„A terepmotorosok már régebben jelezték, hogy szívesen látnák az MXGP – nyerteshez méltó teljesítményt nyújtó, 19” méretű, hátsó kerékre gyártott Geomax MX sorozatot 18” méretben. Végre teljesül a vágyuk: a 18” méretet 2016 januárjában dobjuk piacra” – nyilatkozta Andy Marfleet, a Dunlop Motorcycle EMEA régióért felelős marketingmenedzsere.

MX3S az új neve az MX32-nek

„A termékcsalád bővítése során átneveztük a Geomax MX32 abroncsokat, melyek mostantól Dunlop Geomax MX32 helyett Geomax MX3S néven fognak futni. Az új névben szereplő S betű azt jelzi, hogy az abroncsot lágyés közepes talajra terveztük, de voltaképp csak a név változott, hiszen arról a jól ismert abroncsról van szó, mely immár számos bajnoki címet hozott használóinak. Az újonnan bevezetett 18” méret révén a típus most még több motoroshoz juthat el.”

A Geomax MX52 100/100-18 és 110/100-18 méretekben lesz kapható, ezek mellett a Geomax MX3S a 120/90-18 méretkategóriában is piacra kerül. Mindkét abroncs ugyanazzal a technológiával készül, mely annak idején mind az amatőr, mind a profi versenyzők kedvenceivé tette őket. A típusok már több világbajnokságon, számos motormárka esetében bizonyítottak, így például KTM, Kawasaki és Honda motorokon is első helyezést értek el velük

• A Geomax MX3S lágy és közepes terepre készült, míg az MX52 közepes, illetve kemény terepen teljesít a legjobban.

• A „blockwithin ablock” kialakításban a futófelület eltérő magasságú mintablokkjai a legváltozatosabb terepviszonyok között is kivételes tapadást biztosítanak.

• A visszarúgás-gátló oldalfali gumikeverék kiváló csillapítást biztosít. A kialakítás célja a visszarúgás csillapítása és olyan függesztés biztosítása, melynek révén az abroncs képes pontosabban követni az útfelületet.

• Az első gumiabroncs menetiránynak megfelelően kialakított futófelületi mintázata jobb tapadást eredményez, és javítja az útérzetet.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük