Vredestein – Versenyfutás az idővel 300 gyermek életéért

Rate this post

Évente háromezer esethez riasztják a Magyar Gyermekmentő Alapítvány gyermek mentőorvosi autóit. Minden tizedik esetben közvetlen életveszélyt kell kezelni. Vagyis azon múlik a beteg vagy balesetet szenvedett gyermek élete, hogy időben érkezik-e a segítség. Télen a fagyos utakon egy megbízható abroncs szó szerint életmentő lehet. Az Apollo Vredestein ezért idén is teljes téli gumiabroncs szettel szerelte fel a gyermekmentők autóit.

apollo-vredetein-gumi-gyerek-mento-660

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben végzi a sürgős ellátásra szoruló gyermekek mentését nap mint nap. Az 50 fős csapat tapasztalt, gyermek intenzív ellátásban jártas orvosokból és gépkocsivezetőkből áll. A szervezet 4 aktív gyermek mentőorvosi kocsit működtet: Budapesten, Pécsett, Győrben, illetve a nyári hónapokban a Balaton mellett adnak szolgálatot. Amikor segélyhívás érkezik a 104-es hívószámra, és kiderül, hogy kisgyermek is veszélyben van, akkor lehetőség szerint a gyermek mentőorvosi kocsit is azonnal riasztják.

„Kollégáink szakterületük legjobbjai, akik felkészültek arra, hogy a gyermekmentés kritikus helyzeteit a lehető legmagasabb szinten kezeljék. A gyermek mentőorvosi kocsik első számú feladata az, hogy őket a lehető leghamarabb a riasztás helyszínére juttassák. Minden percen életek múlhatnak” – mondta Dr. Gesztes Éva, az alapítvány elnöke és szakmai vezetője.

A hordágyat leszámítva egy-egy gyermek mentőorvosi kocsi a legjobban felszerelt rohamkocsikhoz hasonlítható. Az életmentéshez szükséges legmodernebb eszközökkel dolgoznak, ha kell, akár többféle méret is rendelkezésre áll. Autónként 20-25 millió forint értékű orvosi műszert kell mozgatniuk, ami miatt ezek a Ford Focus modellek jóval nehezebbek, mint hétköznapi társaik. Ha hozzávesszük, hogy autópályán akár 220 km/h sebességgel is közlekedhetnek, nem csoda, hogy minden évben elkoptatnak egy garnitúra nyári és téli abroncsot.

„Tavaly novemberben egy 3 éves kisfiúhoz riasztottak minket, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. A 10-es főút Pilisen átvezető szakaszán éles kanyarok és meredek emelkedők nehezítették a haladást, miközben a kisfiú állapota percről percre romlott. Sokat számított, hogy az abroncsok megfelelően tapadtak, vészfékezésnél is úton tartották az autót, nagyobb sebességgel vehettük be a kanyarokat” – mesélte Doroszlai Richárd, az alapítvány munkatársa.

„2012 óta támogatjuk az alapítványt prémium Vredestein abroncsokkal, amelyek bármilyen időjárás esetén garantálják a jármű és az utasok biztonságát. Így próbáljuk könnyebbé tenni az orvosok munkáját, akik életüket a gyermekek megmentésére tették fel”– mondta Bakonyi Tamás, az Apollo Vredestein Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezt olvasta már?

A felni kalkulátor lehetőséget ad háttérkép választásra

Felni kalkulátor 3D-ben, a megfelelő választásért

Itt a tavasz, kezdődik a felniválasztás időszaka. Ebben segít a felni kalkulátor, akár 3D funkcióval is. - Megmutatom részletesen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük