Hankook UHP téli gumiabroncsok

Rate this post

Hankook UHP prémium téli gumiabroncsok: – optimális vezethetőség hideg időben – most Hankook SEALGUARD® technológiájával is – defekttűrő eredeti gyári felszerelés prémium járművekhez

hankook-teli-gumi-icept-evo-660

A Hankook most újabb frissítéseket eszközölt ultra-nagyteljesítményű téli abroncsválasztékán a következő évszakra. Az i*cept evo² családba tartozó prémium téli abroncsok, melyek számos különböző méretben jelentek meg a piacon, és 270 km/h sebességig használhatóak, most több új mérettel egészültek ki sportkocsikhoz és SUV-okhoz, defekttűrő méretekkel, prémium első gyári felszerelés céljára, valamint most először SEALGUARD® változatban is kaphatóak. Az ultra-nagy teljesítményű profillal kialakított i*cept evo, i*cept evo² és i*cept evo² SUV abroncsokat a közép- és nyugat-európai téli időjárási feltételeknek megfelelően optimalizálták, teljes szilika keverékkel készülnek, és a BMW 7-es sorozathoz már gyári felszerelésként is szállítják. Mindhárom változat aszimmetrikus futófelületi kialakítása sportos, de mégis kényelmes kezelhetőséget nyújt nedves és száraz úton egyaránt, illetve nagyobb vonóerő átvitelt és fékteljesítményt biztosít havas területen.

A Hankook tovább bővíti ultra-nagyteljesítményű téli abroncssorozatának jelenlegi választékát. A Winter i*cept evo2 abroncscsaládot speciálisan felső középkategóriás autók, luxus limuzinok és sportkocsik számára tervezték úgy, hogy a nagy teljesítmény és nagyfokú kényelem fenntartása mellett nagyobb biztonságot nyújtsanak az egyre változatosabb téli körülmények között. A Winter i*cept evo2 SUV változatban is elérhető, melyet a népszerű szabadidő autó kategória különleges követelményeinek megfelelően alakítottak át a kétrétegű köpennyel.

Mindemellett a Hankook SEALGUARD® technológiát most, a 2016-os téli szezon során alkalmazzák először számos különböző méretű abroncsban, pl. a VW Passat és Touran számára. A speciális SEALGUARD® tömítőanyag eltömíti a legfeljebb 5 mm átmérőjű lyukakat az abroncs futófelületi területén, így gond nélkül folytatható az utazás defektes abronccsal is. Ezen felül az öntömítő abroncsokkal felszerelt gépkocsiknak nem kell pótkereket szállítaniuk, aminek köszönhetően a jármű raktere nagyobb, önsúlya pedig kisebb lesz, illetve elkerülhető a kellemetlen útszéli kerékcsere. A biztonsági előnyök mellett a Hankook SEALGUARD® technológiával rendelkező abroncsok további pozitívuma a rendkívül kényelmes vezetési élmény, mivel ugyanolyan szerkezettel rendelkeznek, mint az ilyen technológia nélkül készült modellek.

A Hankook Winter i*cept evo abroncsok különféle méretekben defekttűrő változatokban is kaphatóak, megerősített oldalfallal, többek között számos BMW modellhez is. A Hankook Winter i*cept evo abroncsot 245/50 R18 méretben HRS (Hankook Runflat System) defekttűrő változatban eredeti gyári felszerelésként szerelik a BMW 7-es sorozatra.

A hó, a jég, a fagy, a nagy esőzések és a nedves falevelek gyakran igen veszélyes útviszonyokat okoznak télen. A Hankook i*cept evo, i*cept evo2 és i*cept evo2 SUV profilok a maximális tapadást biztosító futófelületi keveréknek és az optimalizált kialakításnak köszönhetően képesek megbirkózni ezekkel a kihívásokkal. Többek között egy új, nano-méretű, nagy diszperziós képességű szilikakeverék került bevetésre, amely megelőzi az abroncs keményedését alacsony hőmérsékleten, így havas és nedves útfelületeken nagyobb tapadást biztosít az úttal érintkező futófelület nagyobb rugalmassága által. Az abroncsprofil további optimalizációjának köszönhetően az abroncs úttal érintkező felülete megnőtt, ami pozitívan hat a havas és vizes úton nyújtott tapadásra, illetve nagyobb ellenállást biztosít a vízensiklással szemben.

A Hankook UHP hagyományosan aszimmetrikus futófelületi mintázatának külső része jobb kezelhetőséget és nagyobb vonóerőátvitelt tesz lehetővé havon, míg a belső része optimalizált fékteljesítményt biztosít havas, latyakos és nedves útfelületen. A havon nyújtott vonóerőátviteli teljesítményét a mintaelemélek nagyobb száma is segíti, melyek erőteljesen “harapnak” a hóba. A speciális fejlesztésű 3D-s mikroárkok a mintaelemek mozgásának minimalizálásával a gumiabroncs teljes futófelületén javítják a vezetési stabilitást téli körülmények között, illetve a nagyobb élező hatás javítja az általános kezelhetőséget. Az optimális szögben kialakított keresztirányú mintázat a futófelület belső részén javítja a teljesítményt hóval fedett utakon is.

A futófelület két széles főmintaárka összességében 30%-kal nagyobb teret biztosít a víz vagy latyakos hó rendkívül hatékony elvezetéséhez. Ezzel elősegítik a Hankook Winter i*cept evo2 tapadását havon és javítják a vízensiklással szembeni ellenállást a biztonságos vezetési élmény érdekében nedves és latyakos utakon. Az abroncs széles vállrészével és az optimalizált, kocka alakú mintaelemekkel együtt a megerősített oldalfal és peremmag terület közvetlen kormányzási reakciót valamint jobb tapadást biztosít kanyarban, illetve optimális kezelhetőséget száraz utakon is.

A Hankook i*cept evo, i*cept evo² és i*cept evo² SUV téli abroncsmodelleket, valamint a Hankook SEALGUARD® rendszert is első sorban a Hankook korszerű európai gyárában, Magyarországon állítják elő, többféle méretben. A különféle i*cept evo változatok összesen 155 különböző méretben kaphatóak, felső-középkategóriás járművektől a luxus szedánokon át a sportkocsikig és a rendkívül népszerű SUV-okig.

A Hankook Winter i*cept evo 25 különböző méretben kapható 15 – 18 coll között, 185 – 265 mm közötti futófelületi szélességgel, 70 – 45 közötti keresztmetszeti viszonyszámokkal, H és V sebesség index-szel, némelyik HRS (Hankook Runflat System) defekttűrő rendszerrel, mint a megerősített oldalfalú, defekttűrő abroncsok, melyeket számos BMW modellre szerelnek.

A Hankook Winter i*cept evo2 87 különböző méretben kapható 15 – 20 coll között, 195 – 295 mm közötti futófelületi szélességgel, 60 – 30 közötti keresztmetszeti viszonyszámokkal, H, V és W sebesség index-szel, főként megnövelt terhelhetőséggel (Extra-Load ‒ XL). A SEALGUARD® technológia a 2016-os téli szezonban kezdetben a Winter i*cept evo² futófelülethez érhető el, 215/60 R 16 H és 215/55 R 17 V méretekben, többek között a Volkswagen Passat és Touran modellekhez.

A Hankook Winter i*cept evo2 SUV 37 különböző méretben kapható, 16 – 21 coll közötti méretekben, 215 – 315 mm közötti futófelületi szélességgel és 70 – 35 közötti keresztmetszeti viszonyszámokkal, T és W közötti sebesség index-szel.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük