A LIQUI MOLY megmássza a motorkerékpár-csúcsot

Rate this post

Ami sokáig tart, az végül 1. helyezett lesz. A LIQUI MOLY először mássza meg a „Motorrad” olvasói szavazásának csúcsát. A motorkerékpáros lap olvasói úgy döntöttek, hogy a járműkémiai specialista a „Best Brand 2019” az olajok/kenőanyagok kategóriájában.

Európa legnagyobb motorkerékpár-magazinjának olvasói az olajgyártót 2019 legjobb kenőolajmárkájává választják
Európa legnagyobb motorkerékpár-magazinjának olvasói az olajgyártót 2019 legjobb kenőolaj márkájává választják. „Igazi ünnep ez számunkra“, fejezi ki örömét Ernst Prost ügyvezető, aki személyesen vette át a kitüntetést.

Az elmúlt években a LIQUI MOLY rendszeresen második lett Európa legnagyobb motorkerékpár-témájú publikum magazinjában. Legutóbb hajszálvékony volt a lemaradás a sorozatgyőztes Castrol mögött. Most pedig a nagy durranás: Nem egy fotofinish, hanem egy meglepően egyértelmű, 64,9 százalékos győzelem a német cég számára, 60,8 százalék a második helyezettnek az olvasói szavazáson, amely többszöri nevezéseket is megengedett.

Ernst Prost ügyvezető számára a „Best Brand” cím elnyerése a sok éves munka gyümölcse a kétkerekű választékkal kapcsolatosan: „Öt éve teljesen átdolgoztuk a motorkerékpár-programunkat. Ennek keretében megnöveltük a termékválasztékot, illetve ezzel párhuzamosan nagyon sokat fektettünk be célzottan a motorsportba. Még mindig így teszünk. Ezek az erőfeszítések váltak most gyümölcsözővé. A leghíresebb motorverseny-sorozatban, a MotoGP-ben a cég nagy felületű reklámokat helyez el a versenypálya mentén. 2015 óta a LIQUI MOLY a Moto2 és a Moto3 osztályok kizárólagos kenőanyag-szállítója. Minden csapat a Motorbike 4T Synth 5W-40 Race-t használja. Ami szokatlan a motorsportban: Nem egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett kenőanyagról van szó, hanem, és ez benne a különleges, annyira jó, hogy a közúton és a versenypályán is beválik – minden versenyhétvégén több, mint 60 motorkerékpárban. „Ezen felül együttműködünk az IntactGP Moto2-csapattal, és a Yamaha gyári csapat révén először képviseltetjük magunkat a Superbike Világbajnokságon”, magyarázza Peter Baumann marketingvezető.

Ez nem csak nagyszerű képeket garantál, hanem megalapozta a LIQUI MOLY márkát a motorkerékpár-kémia területén, és megtérülést hoz. „Végül az elmúlt öt évben majdnem megnégyszereztük a motorkerékpár-termékeink árbevételét”, hangsúlyozza Ernst Prost.

A MotoGP mellett a LIQUI MOLY ebben a szezonban a Superbike Világbajnokságon is látható. A német olaj- és adalékspecialista az olasz GRT Yamaha-csapatot támogatja. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Yamaha gyári csapat a Made in Germany minőségre épít“, így Ernst Prost ügyvezető.

A „Motorrad” „Best Brand 2019” titulusa az ügyvezető számára a hab a kétkerekű-választék fejlesztésének tortáján: „A ‘Best Brand’-logó további értékesítési érv a ‘Made in Germany’ mellett”. Akármennyire is örülnek a LIQUI MOLY-nál a címnek, nem sok idő marad az ünneplésre. Ezt az autószegmensben szerzett tapasztalat is mutatja. Ott a márka majdnem egy évtizede megszakítás nélkül a legnépszerűbb és legjobb az olajgyártók között. „Az első helyet elérni egy dolog, a következő évben megvédeni a címet egy másik”, mondja Ernst Prost, és sportos hozzáállást mutat.

Autó-Doktor Horváth Kft. Prémium Gyorsszerviz H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1. Tel.: +3684519219 Mobil: +36309366 077

Autó-Doktor Horváth Kft.
Prémium Gyorsszerviz
H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1.
Tel.: +3684519219
Mobil: +36309366077

horvath.robert@auto-doktor.hu
www.auto-doktor.hu
www.liqui-moly.hu

Ezt olvasta már?

A Seiberling testvérek 1898. augusztus 29-én megalapították a Goodyear Tire & Rubber Company-t Akronban, Ohio államban, 100 000 dolláros induló tőkével

Emberek, akik megformálták a Goodyeart

A The Goodyear Tire & Rubber Company első 125 éve a technológiák, díjak, motorsport-győzelmek és innovatív termékek lenyűgöző időrendjét jellemezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük