A General Tire texasi tesztpályája már 55 éve áll a biztonságos közlekedés szolgálatában

Rate this post

Az ünnepségsorozat keretében az USA egyik leg régebbi hagyományokkal rendelkező abroncsmárkája büszkén mutatja be a texasi Uvalde városában található létesítményét.

– A General Tire 1959 óta tesztel abroncsokat a Texas államban található pályán
– Évente 5 millió km hosszú abroncstesztet hajtanak végre a speciális létesítményben
– Az idén 100 éves General Tire különleges helyszínekre is ellátogató jubileumi  körúttal ünnepel Európában

Az ünnepségsorozat keretében az USA egyik leg régebbi hagyományokkal rendelkező abroncsmárkája büszkén mutatja be a texasi Uvalde városában található létesítményét.

Uvalde, az első osztályú tesztpálya

Az első tesztpályák 1959-ben készültek el a városban. Az akkori igényeknek megfelelően elsősorban az új fejlesztésű abroncsok várható futásteljesítményének meghatározására használták őket a General Tire szakemberei. Ők az amerikai fogyasztók elvárásainak megfelelően hajtották végre a teszteket. A 14 km hosszú ovális pályán megszakítás nélkül tudtak körözni az autókkal, akár a közutakon megengedettnél nagyobb sebességgel is. Viszont ennél fontosabb, hogy az azonos helyszín miatt a tesztek eredményei összehasonlíthatóvá váltak. Az évek múlásával folyamatosan bővítették a létesítményt. Épült például haszongépjármű-abroncsok tesztelésére alkalmas pálya, murvás pálya terepjáró abroncsok teszteléséhez, vagy éppen a kőfejtőkre jellemző útfelületeket szimuláló terület.

A fogyasztói igények 80-as években tapasztalt változásával párhuzamosan bővítésre került sor, így a futásteljesítmény és a defekttűrő-képesség mellett immáron a menetbiztonságot is tudták vizsgálni. Ebben az időszakban került új tulajdonoshoz a cég, amely így 1987 óta a Continental vállaltcsoport tagja. Európai abroncsgyártóként a Continental hagyományosan más szempontokat helyez előtérbe a fejlesztés során, mint amerikai versenytársai. Az amerikai autósok és autógyártók elsősorban az abroncsok rossz útviszonyok között mutatott teljesítményét, illetve ellenálló képesességét értékelik. De az európai gyártók és fogyasztók számára leginkább a jó irányíthatóság, a rövid fékút, valamint a hatékony vízre felúszás elleni védelem a fontos.

Azonos körülmények egész évben

Az Uvalde városában található tesztlétesítmény fontos előnyt jelent a Continental számára. Ugyanis a meleg texasi éghajlatnak köszönhetően itt egész évben azonos körülmények között lehet végrehajtani az abroncsteszteket, ellentétben Európa észak-nyugati részével. Éppen ezért a Continental az elmúlt évtizedekben vízre felúszást szimuláló medencékkel, az irányíthatóságot tesztelő pályákkal és a vizes körülményeket imitáló tereppel bővítette a létesítményt. A mérnökök minden évben mintegy 20.000 darab, a Continental csoport valamely márkája alá tartozó gumiabroncsot vizsgálnak >>> meg. Ez a sorozat 90.000 órányi tesztelésnek és 5 millió km távolságnak felel meg.

Időközben változáson ment át a tesztlétesítmény használatának módja is. Uvalde-ban a hagyományos abroncstesztek mellett a Continental csoport által kiszolgált autógyártók is rendszeresen végeznek teszteket. Ilyen például a General Motors tesztelőírásainak is megfelel. Az utóbbi időben egyre több autós újságíró is felkeresi a tesztközpontot, amely így egyre ismertebbé válik a szélesebb nyilvánosság előtt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a texasi kisvárosban folyamatosan nő azon cégek és magánszemélyek száma, akik a tesztpályán szakértő instruktorok felügyelete mellett, biztonságos körülmények között szeretnék a közutakon megengedettnél nagyobb sebességgel kipróbálni autójukat.

Egész Európát bejárja a General Tire jubileumi körútja

A márka létrejöttének 100 éves jubileumát ünnepelve európai körútba kezdett a General Tire. A „100 év kaland” és a „Bármi lehetséges” a két jelmondata annak a március és szeptember között egész Európát bejáró konvojnak, amely a norvégiai Északi-foktól Szicíliáig, a portugál Atlanti-óceán partjától Bulgária leghíresebb fekete-tengeri strandjáig a földrész minden zugát igyekszik felfedezni. A roadshow célja, hogy bemutassa a márka impozáns történetét, A tartós és csúcsminőségű abroncsok gyártására épülő hagyományokat, valamint átfogó képet adjon az Európában jelenleg elérhető termékportfólióról.

Az 1915-ben alapított General Tire hosszú múltra tekint vissza. Az észak-karolinai Fort Millben székelő vállalat már a kezdetektől fogva számos gépjárműtípus számára kínált gumiabroncsokat. A General Tire 1987 óta a német Continental AG leányvállalataként folytatja tevékenységét, a konszern egyik legfontosabb stratégiai szereplőjeként. Komplex termék portfóliójával a legmagasabb igényeket is kielégíti, úgy a nagyteljesítményű személy- és összkerék-meghajtású gépkocsik, mint a kishaszon- és tehergépjárművek szegmensében.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük