Liqui Moly – Jobb védelem a nem megfelelő adalék betöltése ellen

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Nem megfelelő adalékot betölteni olyan, mint nem megfelelő gyógyszert adni. Ezért a LIQUI MOLY egy további biztosítékot épít be, hogy az autósok mindig a megfelelő adalékot használják.

Nem megfelelő adalékot betölteni olyan, mint nem megfelelő gyógyszert adni. Ezért a LIQUI MOLY egy további biztosítékot épít be, hogy az autósok mindig a megfelelő adalékot használják.

Ezért a LIQUI MOLY adalékkiöntői mostantól különböző méretű kiöntőkkel rendelkeznek. A dízeladalékok kiöntője akkora, hogy kinyissa a dízeltartályok védőfedelét – egyúttal túl nagy a benzintartályok nyílásához. Fordítva a dízeltartályok fedele zárva marad, ha benzinadalékot akarnak betölteni. „Ez extra védelmet nyújt, ha véletlenül az ember nem megfelelő adalékhoz nyúl“, így David Kaiser.

A modern motorok nagyon hatékonyak. Ennek az az ára, hogy nagyon érzékenyek is. Egy benzinmotornak dízeladalékot, vagy egy dízelmotornak benzinadalékot adni jelentős károkkal járhat. Az új kiöntőknél a LIQUI MOLY egy olyan védelmi mechanizmust használ, amelyet mostanra már egyre több gyártó beépít a járműveibe: egy fedél a tankolónyílásban, amely csak akkor nyílik ki, ha megfelelő méretű csövet vezetnek be.

Az üzemanyag-adalékok új kiöntői megakadályozzák, hogy véletlenül benzinadalékokat töltsenek egy dízeltartályba, és dízeladalékokat egy benzintartályba.

„Ez extra védelmet nyújt a drága következményekkel járó, figyelmetlenségre visszavezethető hibák ellen“, magyarázza David Kaiser, a német olaj- és adalékspecialista kutatás-fejlesztésért felelős vezetője.

Az új kiöntők természetesen a tartály-védőfedéllel nem rendelkező autóknál is működnek. A LIQUI MOLY folyamatosan állítja át a gyártást az új kiöntőkre, így egy ideig párhuzamosan lesznek kaphatók a régi és az új kiöntőkkel felszerelt adalékok. Ezen kívül a LIQUI MOLY adalékok megkülönböztetésével továbbra is segítséget nyújt a színkódolás: a dízeladalékok piros fedéllel, a benzinadalékok kék fedéllel, az olajadalékok fekete fedéllel, a hűtőfolyadék-adalékok fehér fedéllel rendelkeznek.

A LIQUI MOLY-ról

Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször választották meg a legjobb olajmárkává. Az cég termékeit több, mint 120 országban forgalmazza, és 2018-ben 545 millió eurós árbevételt realizált.

Autó-Doktor Horváth Kft. Prémium Gyorsszerviz H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1. Tel.: +3684519219 Mobil: +36309366 077

Autó-Doktor Horváth Kft.
Prémium Gyorsszerviz
H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1.
Tel.: +3684519219
Mobil: +36309366077

horvath.robert@auto-doktor.hu
www.auto-doktor.hu
www.liqui-moly.hu


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − tizenegy =