PIRELLI SCORPION MS

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

PIRELLI SCORPION MS: ÚJ négyévszakos Gumiabroncs a PREMIUM ÉS PRESTIGE SUV-okhoz

PIRELLI SCORPION MS: ÚJ NÉZÉVszakos Gumi a PREMIUM ÉS PRESTIGE SUV-okhoz

A Pirelli piacra dobja az új Scorpion MS-t: egy nagy teljesítményű négyévszakos gumiabroncsot, amelyet a SUV-k legújabb generációjának eredeti felszereléseként készítettek.

A Scorpion Verde All Season és Scorpion Zero All Season örököse, ezt az új terméket a vállalat Eco-Safety Design filozófiája vezeti. Ez a legmagasabb biztonsági előírásokat a csökkentett környezetterheléssel ötvözi. Ennek eredményeként ez az új gumiabroncs jobb tapadást tesz lehetővé nedves és száraz körülmények között is. Csökkenti a gördülési ellenállást a korábbi modellekhez képest. Annak érdekében, hogy megfeleljen azon országok igényeinek, amelyeknek szánták, a Pirelli Scorpion MS hosszú gumiabroncs-élettartammal rendelkezik. Az ázsiai piac különösen igényli ezt az abroncsot, mivel SUV-okhoz készült. Az abroncsot könnyű terepre és havas vezetésre is tervezték.

Pirelli SCORPION MS GUMIABRONCS ELEKTROMOS SUV-okhoz

A Pirelli Scorpion MS a legújabb prémium és presztízs SUV-k felszerelésére született, minden modellhez egyedi gumiabroncsokkal, amelyek a Pirelli néhány kulcsfontosságú különlegességét is felhasználják az autógyártók kérésének megfelelően. Ez mindenekelőtt az Elect technológiát jelenti elektromos és plug-in hibrid járművekhez.

Összességében az eredeti Scorpion MS társfejlesztési projektek 75%-a Elect technológiát tartalmaz. Ilyen például a Maserati Grecale Folgore, az olasz gyártó első teljesen elektromos SUV-ja, amelyhez a Pirelli két új Scorpion MS gumiabroncsot fejlesztett ki: 255/50R19 és 255/45R20 elöl, és 295/40R20 méretben hátul. Mind három Elect jelöléssel. Ez az új abroncs megmutatja, hogy a Scorpion család mennyire jól alkalmazkodott az elektromos mobilitáshoz, mivel a Scorpion teljes termékkínálatának több mint 30%-a Elect jelzésekkel rendelkezik.

A Scorpion MS abroncsok különböző változatain megtalálható egyéb technológiák közé tartozik a Seal Inside defektgátló rendszer, a Run Flat – amely lehetővé teszi a vezetők számára, hogy nulla abroncsnyomás mellett is haladjanak. A PNCS (Pirelli Noise Canceling System), amely csökkenti az utastér zaját vezetés közben. A jövőben az autógyártók kérésére az új P Zero E-n most debütált Pirelli RunForward is beépíthető. Ez az új technológia lehetővé teszi az utazások folytatását defekt után is, ami az elektromos autók egyre fontosabb jellemzője.

ÚJ M+S FUTÓFUTÓMINTÁZAT

Az új Pirelli Scorpion MS-t úgy tervezték, hogy egész évben működjön. Nem kell az évszaknak megfelelően gumikat cserélni. E cél elérése érdekében a Pirelli kutatási és fejlesztési részlege az összetételen és a futófelület-mintázat újra tervezésén dolgozott.

A polimerből és speciális gyantákból álló új összetétel a tapadást, valamint a nedves és száraz fékezést segíti elő. A lamellákat úgy tervezték, hogy optimalizálják a teljesítményt havon: megfelelnek a Pirelli gyártó partnerei igényeinek. A Scorpion MS másik prioritása az akusztikus kényelem, amely 25%-kal csökkenti a zajt a Scorpion Verde All Seasonhoz képest. Ez az eredmény a testreszabott hangmagasság-szekvenciának, a fő mintaárkok sajátos térközének és dőlésszögének, valamint az egyetlen -réteges hasított test. Ez a hasított test könnyű és erős. Felszívja az út minden egyenletlenségét, és kellemesebbé teszi a vezetési élményt, miközben javítja a kormányzás pontosságát. A gördülési ellenállás alacsony marad a keverékek és a futófelület mintázatának optimalizálása miatt. Végül az érintkezési folt deformációja egyenletes még akkor is, ha a gumiabroncs oldalirányú és hosszirányú erőknek van kitéve. Ez a minőség hozzájárul a szabályos kopási mintázathoz a gumiabroncs teljes élettartama során.

PIRELLI SCORPION, EGY SUV-MÉRETŰ CSALÁD

Az új Scorpion MS csatlakozik a SUV-k egyedi jellemzőinek szentelt Pirelli abroncsok kínálatához. A Pirelli Scorpion család összes termékét úgy tervezték, hogy megbirkózzon azzal a tömeggel és menetdinamikával, amely megkülönbözteti ezeket a járműveket a hagyományos autóktól, és minden időjárási körülményhez létezik egy speciális változat. 


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 11 =