Nem vetne ki dömpingvámot a kínai abroncsokra az Apollo Tyres stratégája

1/5 - (1 vote)

A Kínából érkező abroncsokra az Európai Uniónak nem szabadna vámot kivetni, ehelyett arra kellene rászorítania Kínát, hogy az ázsiai ország függessze fel az Európából származó abroncsokra kivetett extra terhet.

Francesco Gori, a gumiabroncspiac elismert szakértője egy a piac jövőjéről szóló rendezvényen nyilatkozott
Francesco Gori, a gumiabroncspiac elismert szakértője (jelenleg az Apollo tanácsadója) egy a piac jövőjéről szóló rendezvényen nyilatkozott

Erről Francesco Gori, tekintélyes abroncspiaci szakértő, az Apollo Tyres stratégiai tanácsadója, a Pirelli korábbi vezetője beszélt egy németországi rendezvényen.

A világ vezető abroncsipari vására, a közelmúltban megrendezett Reifen programjának része volt az a panelbeszélgetés, amelyről az Egyesült Államokban megjelenő, az abroncspiacon meghatározó Tire Businessmagazin közölt összefoglalót.

A Tire Business beszámolója szerint az iparág jövőjéről szóló fórumon a szakértők arról beszéltek, hogy az USA által bevezetett dömpingellenes vámok miatt a kínai abroncsok a világ más piacait árasztják el. Az olcsó import Európában a teherautó abroncsok gyártóit különösen érzékenyen érintette. Ennek kapcsán tették fel a kérdést az Apollo Tyres stratégiai tanácsadójának, hogy az USA mintáját követve vajon az Európai Unióban is indokolt lehet-edömpingellenes vámot kivetni a kínai abroncsokra.

Francesco Gori szerint nem, illetve csak akkor, ha az mindkét fél számára egyenlő mértékű. A dömpingárakat nem számítva,

„ha Kína versenyképes, akkor megérdemli, hogy piaci részesedést szerezzen Európában”

– tette hozzá.

Ő azonban tárgyalna arról, hogy ha a Kínából származó abroncsokra az EU nem vet ki vámot, akkor Kína miért nem törli el a hozzá érkező európai abroncsokra kivetett 10 százalékot.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 1 =