Hankook gumidesign, innováció, együttműködésben a Vibram® céggel

Rate this post

Hankook_GUMI_Design_Innovation

A Hankook Tire és a Vibram® vállalat iparágakon átívelő együttműködése egy közös ihletésű progresszív innovációt eredményezett. A Hankook fejlett technológiája és a Vibram® hiperfunkcionális cipőtalptervei innovatív terepabroncs- és cipőkoncepciókhoz vezettek.

A Hankook Tire stratégiai partnerkapcsolata a Vibram® prémium cipőtalpgyártó céggel egy iparágakon átívelő együttműködés keretében futurisztikus koncepció gumiabroncsok és cipők kifejlesztését tette lehetővé, A két vállalat komoly technológiai erejének és hiteles stílusának kombinációjával az együttműködés mindkét iparágban kitolta a teljesítmény határait.

A Hankook és a Vibram® számos területen egymás természetes kiegészítői. Mindkettő 70 évnél hosszabb növekedést és sikert tudhat maga mögött, mindkettő világszintű elosztó hálózattal rendelkezik, és a saját területükön végzett innováció elismeréseként rendszeresen volt részük elismerésben. Mindemellett természetesen mindkét vállalat a kiemelkedő tapadóerő biztosításán dolgozik. Meggyőző kutatási hátterükkel a kiváló anyagok fejlesztésében, a két vállalat folyamatosan új mércét állít a teljesítmény és a megjelenés terén.

A Hankook a Vibram®’ hiperfunkcionális tervezését használta fel legutóbbi koncepció-abroncsaihoz, miközben egyidejűleg lehetővé teszi a Vibram® számára, hogy csúcsszintű abroncs-technológiáját beépítse lábbeli-kínálatába. Összesen öt terméket mutattak be. A Hankook Tire két terepabroncs koncepciót mutat be, a DynaMIX és DynaSYNC modelleket, a Vibram® pedig három koncepciócipőt, a DynaTREK, a DynaSTRYKE BKL és Omnifuse modelleket. Ezek a cipők a Vibram® rendkívül népszerű Vibram FiveFingers® sorozatát váltják.

A Hankook Tire DynaMIX és DynaSYNC abroncsainak futófelületét a Vibram® túracipők talpán található rugalmas blokkok ihlették. Ezeket a talpmintázati blokkokat úgy tervezték, hogy a talajfelület változásaira reagálva változtassák érintkezési helyzetüket. A különböző rétegszerkezetek alkalmazása többféle stílus közötti választást is lehetővé tesz.

A DynaMIX abroncsokban a Vibram®’ ultrakönnyű 3D-s selyemhernyógubós technológiáját alkalmazzák. A többirányú, geometrikus, dimenzionális mintázati elemek célja, hogy védjék az abroncsot az út általi ütésektől. Ugyanakkor a vonóerőátvitel, a mintaelemek stabilitása és rugalmassága javult, míg az oldalfal súlya csökkent. A DynaMIX háromdimenziós futófelületi mintázata megbirkózik a legkeményebb terepviszonyokkal is. A futófelületi mintaelemek anyaga és tervezése maximális általános teljesítményt biztosít. A gumiabroncs fényes felülete polírozott, ami javítja a kezelhetőséget és a vizes úton nyújtott teljesítményt, miközben nagyobb mértékű irányíthatóságot tesz lehetővé magasabb sebesség mellett is. Végül pedig a geometrikus oldalfalba a Hankook vizes technologiás lyukait integrálták, ezáltal az oldalfalak rugalmasabban tudják elnyelni az ütéseket.

A DynaSYNC abroncsban a Vibram® ikonikus Carrarmato szemes kialakítását alkalmazták a futófelületen a vonóerőátvitel erősítéséhez hegyi terepen. A méhsejtes szerkezetű mintaárkokkal megelőzhetőek a defektek vagy az abroncs kavicsok vagy kövek általi bemetszései. Az ütéselnyelés is jobb, illetve erőteljesebb és biztonságosabb a kezelhetőség. Az oldalfal számos színösszetételben kapható, ami lehetővé teszi az autósoknak, hogy abroncsaikat az autó karosszériájának színéhez válasszák ki. Az abroncs kétrétegű oldalfal-szerkezete a mintaelemek nagyobb merevségének köszönhetően megakadályozza a repedést, ami jelentősen csökkenti a deformációt kanyarvétel és nagy sebesség melletti manőverezés közben.

A Vibram® DynaTREK és DynaSTRYKE BKL koncepció cipői a DynaMIX és DynaSYNC koncepció abroncsaival párosulnak testvértermékként. A DynaTREK nagy teljesítményű kültéri / túracipő talppal rendelkezik, és ugyanazt az ultrakönnyű, 3D-s selyemhernyógubós technológiát alkalmazza, mint a DynaMIX abroncs, amivel nagyobb fokú védelem és ütéselnyelés érhető el. A talprész teljes hosszán a DynaMIX központi sávja látható, hangsúlyozva a két márka közötti együttműködést. A DynaSTRYKE BKL a DynaSYNC teljesítményjellemzőivel rendelkezik. A Megagrip gumitalp és az egymáshoz záródó talpmintázati szemek páratlan teljesítményt biztosítanak téli futáshoz a Vibram FiveFingers® cipő esetében. Ezen felül a termokromatikus pigment a DynaSTRYKE BKL cipő számára a színváltó orr résszel fagyos időre alkalmas megjelenést biztosít. Az Omnifuse a hagyományos gumiabroncs termékek motívumait használja fel.

-Ez a közös projekt ideálisan illeszkedik a technológiai innovációk és a teljesítmény-orientált tervezés iránti elkötelezettségünkhöz. Ezen felül magasabb perspektívából nézve a projekt a Hankook hosszú távú alapvető értékeit tükrözi a progresszív innováció tekintetében. Ezzel a lendülettel haladunk tovább a jövőbe, a vállalat továbbra is hitelesen és racionálisan közelít a jövő vezetési élménye felé.” – jelentette ki Ho Youl Pae, a Hankook Tire Europe vezetője.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük