Hankook gumidesign, innováció, együttműködésben a Vibram® céggel

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Hankook Tire és a Vibram® vállalat iparágakon átívelő együttműködése egy közös ihletésű progresszív innovációt eredményezett

A Hankook Tire és a Vibram® vállalat iparágakon átívelő együttműködése egy közös ihletésű progresszív innovációt eredményezett

A Hankook fejlett technológiája és a Vibram® hiperfunkcionális cipőtalptervei innovatív terepabroncs- és cipőkoncepciókhoz vezettek.

A stratégiai partnerkapcsolata a Vibram® prémium cipőtalpgyártó céggel egy iparágakon átívelő együttműködés keretében futurisztikus koncepció gumiabroncsok és cipők kifejlesztését tette lehetővé, A két vállalat komoly technológiai erejének és hiteles stílusának kombinációjával az együttműködés mindkét iparágban kitolta a teljesítmény határait.

A Hankook és a Vibram® számos területen egymás természetes kiegészítői

Mindkettő 70 évnél hosszabb növekedést és sikert tudhat maga mögött, mindkettő világszintű elosztó hálózattal rendelkezik, és a saját területükön végzett innováció elismeréseként rendszeresen volt részük elismerésben. Mindemellett természetesen mindkét vállalat a kiemelkedő tapadóerő biztosításán dolgozik. Meggyőző kutatási hátterükkel a kiváló anyagok fejlesztésében, a két vállalat folyamatosan új mércét állít a teljesítmény és a megjelenés terén.

A Hankook a Vibram®’ hiperfunkcionális tervezését használta fel legutóbbi koncepció-abroncsaihoz, miközben egyidejűleg lehetővé teszi a Vibram® számára, hogy csúcsszintű abroncs-technológiáját beépítse lábbeli-kínálatába. Összesen öt terméket mutattak be. A Hankook Tire két terepabroncs koncepciót mutat be, a DynaMIX és DynaSYNC modelleket, a Vibram® pedig három koncepciócipőt, a DynaTREK, a DynaSTRYKE BKL és Omnifuse modelleket. Ezek a cipők a Vibram® rendkívül népszerű Vibram FiveFingers® sorozatát váltják.

A Hankook Tire DynaMIX és DynaSYNC abroncsainak futófelületét a Vibram® túracipők talpán található rugalmas blokkok ihlették. Ezeket a talpmintázati blokkokat úgy tervezték, hogy a talajfelület változásaira reagálva változtassák érintkezési helyzetüket. A különböző rétegszerkezetek alkalmazása többféle stílus közötti választást is lehetővé tesz.

A DynaMIX abroncsokban a Vibram®’ ultrakönnyű 3D-s selyemhernyógubós technológiáját alkalmazzák

A többirányú, geometrikus, dimenzionális mintázati elemek célja, hogy védjék az abroncsot az út általi ütésektől. Ugyanakkor a vonóerőátvitel, a mintaelemek stabilitása és rugalmassága javult, míg az oldalfal súlya csökkent. A DynaMIX háromdimenziós futófelületi mintázata megbirkózik a legkeményebb terepviszonyokkal is. A futófelületi mintaelemek anyaga és tervezése maximális általános teljesítményt biztosít. A gumiabroncs fényes felülete polírozott, ami javítja a kezelhetőséget és a vizes úton nyújtott teljesítményt, miközben nagyobb mértékű irányíthatóságot tesz lehetővé magasabb sebesség mellett is. Végül pedig a geometrikus oldalfalba a Hankook vizes technologiás lyukait integrálták, ezáltal az oldalfalak rugalmasabban tudják elnyelni az ütéseket.

A DynaSYNC abroncsban a Vibram® ikonikus Carrarmato szemes kialakítását alkalmazták a futófelületen a vonóerőátvitel erősítéséhez hegyi terepen. A méhsejtes szerkezetű mintaárkokkal megelőzhetőek a defektek vagy az abroncs kavicsok vagy kövek általi bemetszései. Az ütéselnyelés is jobb, illetve erőteljesebb és biztonságosabb a kezelhetőség. Az oldalfal számos színösszetételben kapható, ami lehetővé teszi az autósoknak, hogy abroncsaikat az autó karosszériájának színéhez válasszák ki. Az abroncs kétrétegű oldalfal-szerkezete a mintaelemek nagyobb merevségének köszönhetően megakadályozza a repedést, ami jelentősen csökkenti a deformációt kanyarvétel és nagy sebesség melletti manőverezés közben.

A Vibram® DynaTREK és DynaSTRYKE BKL koncepció cipői a DynaMIX és DynaSYNC koncepció abroncsaival párosulnak testvértermékként

A DynaTREK nagy teljesítményű kültéri / túracipő talppal rendelkezik, és ugyanazt az ultrakönnyű, 3D-s selyemhernyógubós technológiát alkalmazza, mint a DynaMIX abroncs, amivel nagyobb fokú védelem és ütéselnyelés érhető el. A talprész teljes hosszán a DynaMIX központi sávja látható, hangsúlyozva a két márka közötti együttműködést. A DynaSTRYKE BKL a DynaSYNC teljesítményjellemzőivel rendelkezik. A Megagrip gumitalp és az egymáshoz záródó talpmintázati szemek páratlan teljesítményt biztosítanak téli futáshoz a Vibram FiveFingers® cipő esetében. Ezen felül a termokromatikus pigment a DynaSTRYKE BKL cipő számára a színváltó orr résszel fagyos időre alkalmas megjelenést biztosít. Az Omnifuse a hagyományos gumiabroncs termékek motívumait használja fel.

„Ez a közös projekt ideálisan illeszkedik a technológiai innovációk és a teljesítmény-orientált tervezés iránti elkötelezettségünkhöz. Ezen felül magasabb perspektívából nézve a projekt a Hankook hosszú távú alapvető értékeit tükrözi a progresszív innováció tekintetében. Ezzel a lendülettel haladunk tovább a jövőbe, a vállalat továbbra is hitelesen és racionálisan közelít a jövő vezetési élménye felé.”

– jelentette ki Ho Youl Pae, a Hankook Tire Europe vezetője.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 15 =